En iddialı İtalyan temsilcilerinden biri olan Aprilia, ülkemizde daha aktif olmaya kararlı gibi. Aktifliği arttırmak için markanın attığı en güzel adım yeni serilerin satışlarına başlamak. Orta segment modeller bir derece ama artık üst seviye motosiklet modelleriyle de tanışıyoruz. İşte Aprilia Tuono V4 1100 Factory bunlardan biri.

Tasarımı gördüğünüz zaman zaten bu motor pistlerden mi çıkmış diyeceksiniz. Sadece tasarım da değil. Motosikletin yapısı ve özellikleri de çok ses getirecek cinsten.

Aprilia Tuono V4 1100 Factory Tasarım Ayrıntıları ve Özellikleri

Aprilia, yeni modeli yarış motosikletlerini andırması için tasarlamış. Bir kere artık hafifletilmiş yeni bir şasi var. Bunun yanında rüzgarlıklar yenilenmiş. Motosikletin LED ışıklarında da yenilemeye gidilmiş. O sert görüntü, siyah ve kırmızı renk uyumu ile de desteklenmiş ve ortaya göz alıcı bir tasarım çıkmış.

Sadece görsel olarak değil aynı zamanda aeorodinamik yapı konusunda da yeni tasarım çok daha iyi. Burada çift katmanlı bir drenaj yapısı kullanılmış ve hava akışı daha iyi hale getirilmiş. Serinin virajlarda çok daha iyi olmasını sağlayan yapısı, artı bir olarak haneye yazılabilir.

Biz diğer özelliklerle de devam edelim. Motosiklette 4 silindirin olduğu V4 motor yer alıyor. Öyle güçlü bir motor ki 171 beygire kadar çıkıyor. Bu demek oluyor ki Aprilia Tuono V4 1100 Factory, birçok otomobilden daha iyi bir beygir gücüne sahip.

Ayrıca tork değeri de 121 Nm tork olarak açıklandı ki bu da zaten bir motosiklet için çok iyi bir değer. 1077 cc Aprilia Tuono V4, 6 farklı sürüş moduna da sahip.

Bunlardan 3 tanesi sadece pist modu içerisinde seçilecek olan özelleştirilmiş modlar. Bunun dışında ECU elektronik kontrol sistemi, ABS, Çekiş kontrol teknolojisi, Öhlins Smart EC 2.0 aktif süspansiyon sistemi, TFT ekran üzerinden kontrol gibi ek teknolojiler var.

Aprilia Tuono V4 1100 Factory  Fiyatı Nasıl?

Buraya kadar olan şeyler güzel şeylerdi. Bir motosiklet sunulmuş ve hem teknolojik hem de çok sert bir görüntüye sahip. Buradan sonraki kötü haber ise fiyatlar. Serinin fiyatı düşük değil. 222.900 TL gibi bir fiyat var. Minik bir servet değerinde.

Satışların Mayıs sonrasında Türkiye’de şu an resmi olarak başladığını da not düşelim.  

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version