Aston Martin CEO’su Andy Palmer, konsept versiyonu geçen hafta Cenevre Otomobil Fuarı‘nda görücüye çıkan yeni süper arabanın isminin “Valhalla” olabileceğini açıkladı.

Bu model ismi gayet mantıklı, çünkü Aston Martin’in mevcut isimlendirme şemasına gayet iyi uyuyor. Şirket daha önce de Valkyrie isimli hiper arabasını ve ortadan motorlu Vanquish‘i piyasaya sürmesiyle biliniyor. Vanquish’in konsept hali en son Cenevre’de görücüye çıkmıştı.

İki modelin arasında yer alacak

Automotive News Europe‘da yer alan habere göre Valhalla, yukarıda bahsi geçen iki modelin arasında konumlanacak. Valkyrie’nin altında, orta motorlu Vanquish’in ise üstünde. 2021’de piyasaya çıkması beklenen arabada Aston Martin tarafından geliştirilen yeni turbo V6 hibrid güç ünitesi yer alacak. Aracın bu yeni teknolojiye sahip ilk model olacağı da elimize ulaşan bilgiler arasında.

McLaren Senna ve yeni çıkacak olacak LaFerrari‘ye rakip olarak pazarda boy gösterecek araçtan sadece 500 adet üretilecek, fiyatı ise 1.3 milyon dolar civarında olacak.

Ancak şunu belirtmekte de fayda var: Valhalla ismi henüz kesin olarak belirlenmiş değil. Fakat Palmer “Valhalla ismi, modellerimize verdiğimiz isimler arasına katılmış bulunuyor” dedi.

‘Valhalla’ ne demek?

Nors mitolojisinde “Valhalla” ismi ölen kahramanların Odin’in yanında, ikinci ömürlerini sürecekleri yere veriliyor. İngiliz lüks otomobil üreticisinin tercih ettiği bir diğer model adı olan Valkyrie de bu kahramanları Valhalla’ya götüren meleklerin ismi.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version