Audi gerek dış, gerekse iç donanımları baştan aşağıya yenilenen yeni nesil performans otomobilleri RS 5 coupe ve RS 5 Sportback’i görücüye çıkardı. Alman lüks otomobil üreticisinden yapılan açıklamada bu iki aracın modelin 25. yıl dönümü şerefine başarılı bir değişim geçirdiği belirtildi.

RS 6 ve RS 7 arabalarını andıran geniş ve yere yakın görünümleriyle dikkat çeken modellerin opsiyonel olarak matriks LED ön farlara ev sahipliği yapması, şıklıklarını tamamlayan en önemli detaylar arasında yer alıyor.

Karartılmış arka stop lambalarının yanı sıra iki büyük egzoz ucunun yer aldığı difüzörlerin tercih edildiği modelleri sipariş ederken parlak siyah, mat alüminyum veya karbon kaplama arasında seçimde bulunabilmek de mümkün. Bu sayede alıcıların özelleştirilmiş, nadir modeller sipariş edebilmeleri sağlanmış.

Öte yandan bu yılki modelin renk seçenekleri arasına Turbo mavisi ve Tango kırmızısı isimli iki yeni renk de dahil edilmiş durumda. Coupe modelin tavanında karbon fiber malzemesi ve gövde ağırlığını yaklaşık 4 kilogram kadar hafifleten güçlendirilmiş plastik tercih edilmiş. İçeriye baktığımızda ise arabaların standart olarak Alcantara derisinin kullanıldığı RS spor koltukları bizi karşılıyor. Nappa derisi seçeneği de opsiyonel olarak sunuluyor.

Göze çarpan bir diğer yenilik de yeni 101. inçlik MMI dokunmatik ekran. Yine opsiyonel olan Audi sanal kokpit seçeneğinde 12.3 inçlik bir ekran araç sahiplerinin seyahat halindeyken aracın performans değerlerini takip edebilmesini sağlayacak. Güç ise 2.9 litrelik TFSI çift turbolu V6 motordan 8 ileri otomatik şanzıman aracılığıyla tekerleklere aktarılıyor. 0’dan 100 km/s’ye çıkış ise 3.9 saniye sürüyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version