Audi‘nin tamamen yenilenen, Mercedes E Serisi ve BMW 5 Serisi’ne cevabı Cenevre’deydi. Tasarımında A8 ve A7’den esintiler taşıyan bu modelde, büyüyen ızgaralar ve arkada genişleyen parçalı LED ışıklarıyla stop grubu dikkat çekiyor.

Yeni Audi A6 İki Motor Seçeneğine Sahip!

Yeni A6, başlangıçta iki motor seçeneği ile yollara çıkacak: 3,0 lt’lik 6 silindirli benzinli ve dizel. Ancak ilerleyen dönemlerde daha küçük motor seçenekleri, hibrit modeller ile S6 ve RS6 gibi sportif modeller de ürün gamına katılacak.

A6’da ayrıca hafif bir hibrit sistem de yer alıyor. Bu sistem 55 km/s ile 160 km/s hızları arasında aracın vites boşta ilerlemesine yardım ediyor. Ayrıca start/stop işlevi de gören bu sistem, 22 km/s altındaki hızlarda devreye girip motorun kapanmasına ve önsezili bir şekilde tekrar çalışmasına imkan sağlıyor.

TDI motor 8 ileri vitesli tiptronic şanzımana sahipken, TSFI motor 7 ileri vitesli S tronic şanzıman kullanıyor. Sürpriz olmayacak şekilde 6 silindirli motor sahip A6’lar quattro 4×4 sistemiyle yollara çıkacak.

4 silindirli daha güçsüz benzinli ve dizel başlangıç motorlarındaysa aktarma önden çekişli olacak. Audi MMI’ın en yeni bilgi-eğlence sisteminin kullanıldığı otomobilde gösterge paneli iki parçalı, yüksek çözünürlüklü, dokunmatik ekrandan oluşuyor ve tablet benzeri bir tecrübe vadediyor. Araç bir önceki neslinden 13 mm daha geniş, 8 mm daha uzun ve 3 mm daha yüksek.

Audi, Cenevre’de ilk tamamen elektrikli otomobilinin prototipini de gururla sergiledi. Seri üretim tarihine kadar 250 prototip araç zorlu şartlarda uzun soluklu testleri gerçekleştirmeye başladı bile.

Araç, 5 kişilik sportif bir SUV. Aracın 500 km’ye kadar meznile sahip olması beklenirken hızlı şarj istasyonlarında yarım saatte tam şarj iddiası var.

Audi, Brüksel’de üreteceği otomobil için geri sayıma başladı. 2020 yılına kadar, Audi ürün gamında 3 tane elektrikli araca sahip olacak.

Alman üreticinin, 2025 yılında ise çeşitli segmentlerde 20’den fazla elektrikli ve hibrit araca sahip olma hedefi var.

Otohaber

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version