Butik lüks otomobil markası Bentley, 2021 model Bentayga Speed’i resmen tanıttı. Şirketin geliştirmiş olduğu en lüks SUV olma özelliğine sahip arabada 6.0 litrelik W12 motor kullanılıyor. Bu da performans canavarı aracın tam 305 km/s hıza çıkabilmesini sağlıyor.

Yenilenen Bentayga ailesinin ikinci üyesi olan yeni Speed modeli, performans noktasında Bentayga V8’den geri kalır değil. Kaputun altında yatan 626 beygir gücündeki motor bunun en büyük göstergesi.

0’dan 100 km/s hıza çıkması yalnızca 3.9 saniye süren araba çift turbodan güç alıyor. Bentley “turbo lag” diye de bilinen turbo gecikmesine karşı ise müşterilerin içini ferah tutması gerektiğini belirtiyor.

Ayrıca performanslı kullanılmadığı zaman W12 motor silindirlerin yarısını kapatabiliyor. Böylece hem yakıt tasarrufu sağlanıyor, hem de daha az emisyon salınımı gerçekleşmiş oluyor. Tabii dip gaz yaptığınız zaman bu durum hemen değişiyor ve 12 silindir tam güçle çalışmaya tekrardan başlayabiliyor.

Otomatik şanzıman standart olarak sunuluyor

8 ileri otomatik şanzıman tüm Bentayga Speed’lerde standart. Sürekli dört çeker arabada ise dört farklı sürüş modu bulunuyor: Comfort, Sport, Bentley ve Özel. Opsiyonel olarak karbon seramik fren seçeneğinin müşterilere sunulmuş olması ise bir diğer avantaj.

2021’in ilk çeyreği itibariyle ABD başta olmak üzere birçok pazarda satışa çıkacak olan arabanın başlangıç fiyatı 245 bin dolar olarak belirlenmiş. Ortadoğu’nun yanı sıra Asya Pasifik bölgesinde de 12 silindirli SUV’a olan talebin yüksek olduğu biliniyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version