BMW amiral gemisi 5 Serisi hibrid modeline ilişkin detayları nihayet gün yüzüne çıkardı. 2021 545e xDrive Sedan modelinde hem sessizliği, hem de yüksek performansı sevenleri memnun etmeyi başaracak elektrikli ve içten yanmalı motor bulunuyor.

5 Serisi’ne dahil olacak toplam 5 farklı modelin en üst donanımlısı olarak karşımıza çıkan 545e xDrive toplamda 600 Nm gücünde tork üretebiliyor.

Benzinli ve elektrikli motor beraber çalışarak 394 beygir güç çıkışı sağlayabiliyor, ki bu gerçekten çok güzel bir değer. Önceki modelde mevcut olan 3.0 litrelik TwinPower Turbo sıralı altı silindir motor 286 beygir gücündeydi. Yeni kasayla güç toplamda 109 beygir artırılmış.

BMW xDrive sürekli dört çeker teknolojisi araçta standart. Aynı şekilde 8 ileri Steptronic otomatik şanzıman da. Aracın çıkabileceği en yüksek hız 250 km/s olarak sınırlandırılmış. Sadece elektrikle çalıştığı zamanlarda 100 km/s hız yapabiliyor. 0’dan 100 km/s hıza çıkışı ise 4.7 saniye sürüyor.

Arka koltukların altında ise 400V lityum iyon batarya gömülü. Elektrikten güç alarak, hiç benzin yakmadan 56 kilometre kadar mesafe kat edebilen 545e xDrive toplamda 4 farklı sürüş moduna da ev sahipliği yapıyor.

Hibrid sürüş modu seçildiği zaman araba, benzinli ve elektrikli motor arasında geçiş kararını sürüş şartına göre kendisi veriyor. Yüksek hızlara çıkıldığında hemen benzinden güç almaya başlıyor mesela.

 

Navigasyon sistemiyle entegre çalışan bu sürüş modu, yokuşun bol olduğu güzergahta benzin ve elektriğin en ideal dengesini bulmayı başarıyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version