BMW’nin yeni nesil elektrikli otomobil modelleri üzerine çalışmalar yürüttüğü haberi artık herkesin malumu. Sessiz sedasız elektrikli güç üniteleri geliştirmeye devam eden şirket, şimdilerde X3 isimli crossover modelinin elektrikli modelini iX3 ismiyle piyasaya sürmeye hazırlanıyor.

BMW’nin gayriresmi blog sayfası bmwblog.com sitesinde yer alan bilgilere göre şirket elektrikli crossover modelini önümüzdeki ay Çin’in başkenti Pekin’de düzenlenecek olan otomobil fuarında tanıtabilir. Ki hatırlanacağı üzere BMW CEO‘su Harald Krüger, halka açık olarak yaptığı duyuruda yeni iX3 modelini 2020 yılından önce piyasaya süreceklerini belirtmişti.

BMW CEO’su açıklama yaptı

Krüger, “Önümüzdeki birkaç yıl boyunca seri üretime girecek saf elektrikli konsept modellerini peyderpey görücüye çıkarmayı hedefliyoruz. Yeni iX3 modeli de bu sınıfa dahil olacak. Yeni nesil BMW iNEXT ve BMW iVision Dynamics teknolojileri doğrultusunda geliştirilen BMW i4’ü de Cenevre’de duyurmuştuk zaten” dedi.

Yeni nesil elektrikli iX3 modelinin mevcut X3 modeliyle aynı platformu paylaşması bekleniyor. Ancak aracın dış görünümünde önemli bazı farklılıklar söz konusu olabilir. Elektrikli iX3’ün menzili ve performans özellikleri ise henüz bilinmiyor, resmî bir açıklama yapılmış değil.

25 yeni model geliyor

Bilindiği üzere BMW, 2025 yılına dek toplam 25 yeni modeli müşterilerine sunmak için sıkı çalışmayı sürdürüyor. Bu 25 modelin 12 tanesi tamamen elektrikli güç ünitelerine ev sahipliği yapacak. An itibariyle tamamen elektrikli i3 hatchback ve i8 hibrid sedan modelleri mevcut, yeni nesil iX3 ve iNext crossover modelinin yanı sıra i4 sedan da bu modellerin arasına katılacak.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version