Bugünün kompaktları arasında meseleye sunulan yaşam alanı açısından yaklaşacak olursak BMW 1 Serisi’nin arka sıralarda kendine yer bulabileceği bir gerçek. BMW’nin 2018 kompakt sınıf yenilikleri neler getirecek? Uzun motor kaputu ve geriye çekilmiş kabin gibi özellikleriyle fark yaratan 1 Serisi, yeni neslinde farklı karoser oranlarına sahip olacak.

BMW’nin 2018 Kompakt Sınıf Yenilikleri’ne Bakış

2019 yılı için planlanan yeni nesilde baştan sona yeni bir platforma geçilecek olması birtakım yapısal değişiklikleri de beraberinde getirecek. Enlemesine yerleşimli motorlar ve önden çekiş kulağa bir BMW’de artık garip gelen bir kombinasyon değil.

2 Serisi Active Tourer ve Gran Tourer ile X1 gibi üç model BMW müşterilerinin bu kombinasyona alışması için adeta bir hazırlık sınıfı oldu ve artık sırada ana model 1 Serisi var.

Yeni yerleşimiyle birlikte artık iç mekanda sınıfının en iyilerinden biri olması hedeflenen bir yaşam alanı sunulacak. Bununla birlikte kısalan motor kaputu ve ön bölüm hem tasarımı hem de motor seçeneklerini etkileyecek. Zira artık motor boşluğunda uzunlamasına yerleşimli sıralı 6 silindirli bir motora yetecek alan yok.

Peki, güncel nesilde M 140i olarak adlandırılan 340 HP’lik performans versiyonunun sonu mu geliyor? Elbette hayır. Bunun yerine daha teknolojik bir tercih yapılacak ve ön aksı dört silindirli 2,0 lt’lik benzinli bir turbo hareket ettirirken arka aks elektrikli bir motor tarafından desteklenecek. Bir anlamda i8’in felsefesine yer verilmiş olacak. Ancak hibrit sisteminin şarj edilebilir mi yoksa kendi kendini besleyen bir sistem mi olacağı henüz netleşmiş değil.

BMW’nin yeni 1 Serisi ile birlikte arkadan itişten önden çekişe geçiş yapması bazı otomobilseverlerin kalbini kırsa da aynı yıl içinde İtalya’dan güzel bir teselli gelecek: Alfa Romeo, yeni Giulietta’da BMW’nin tersi bir evrime yer verecek.

2019’da yollara çıkması planlanan yeni Giulietta’da orta sınıf temsilcisi Giulia’nın arkadan itişli altyapısı daha kompakt haliyle kullanılacak. Yani bir anlamda kompakt sınıfta BMW 1 Serisi’nden doğan boşluğu Alfa Romeo Giulietta dolduracak.

İtalyanlar motor konusunda güçlü üniteleri ön plana çıkartırken, 2,2 lt’lik 4 silindirli dizeli 150, 180 ve 210 HP’lik verisyonlarıyla satın almak mümkün olacak.

Benzinlilerde 200 ve 280 HP güç üreten 2,0 lt’lik 4 silindirlinin dışında Giulia’da, 2,9 lt’den 510 HP çıkartan Maserati-Ferrari imzalı çift turbo V6’nın biraz daha güçsüz haliyle Giulietta Quadrifoglio’da da kullanılması bekleniyor.

Kaynak: Otohaber

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version