BMW‘nin önden çekişli otomobiller üretmesi artık haber değeri taşımıyor. Markanın kompakt MPV’leri ve kompakt SUV’ları, UKL adı verilen enlemesine motor yerleşimli önden çekiş platformunda üretiliyor.

BMW’nin Kompakt Sınıfta Beklenen Modelleri: Yeni 1 Serisi

BMW’nin UKL ailesi bu yılın sonunda yeni bir üyeye daha kavuşuyor: Yeni 1 Serisi.

Şimdiye kadar arkadan itiş ve sıralı 6 silindirli motor sunmasıyla kompakt sınıfın ayrıcalıklı üyesi olan BMW 1 Serisi, üçüncü neslinde sürüye uymak zorunda kalıyor.

Yeni nesilde 3 ve 4 silindirli motorlar kullanılırken, hafif hibrit ve plug-in hibrit teknolojisine yer verilecek.

2019’un ilk çeyreğinde satışa sunulması beklenen yeni 1 Serisi’nin altyapısını 2 Serisi Gran Coupe’de göreceğiz. 2019’da tanıtılıp 2020’de yollara çıkması beklenen model, Mercedes CLA ile rekabet edecek.

Şık ve sportif tavanıyla dikkat çeken model, orta sınıftaki 4 Serisi Gran Coupe’ye çok daha makul fiyatlı bir alternatif olacak.

Kompakt sınıfta önden çekişe geçiş marka fanatikleri için biraz hüzünlü bir durumu beraberinde getirse de BMW’nin tesellisi 2 Serisi Coupe ve Cabrio’da arkadan itişi koruması olacak.

Yeni 2 Serisi Coupe yollara çıkana kadar modelin güncelliğini ise önümüzdeki ay tanıtılması beklenen M2 CS versiyonu koruyacak.

M4’ten alınan ve gücü 410 HP’ye düşürülen 3,0 lt’lik sıralı 6 silindirli motorun göre yapacağı M2 CS’te süspansiyon ve fren sistemi de standart M2’ye göre güçlendirilecek.

Notlar

* 2 Gran Coupe’nin 4,50 metre civarında olması planlanırken bu sayede 4 Gran Coupe ile olan mesafe (-18 cm) korunacak.

* Yeni 1 Serisi’nde motor kaputunun kısalması otomobilin karoser oranlarının değişmesine neden olurken, yeni motor-şanzıman tercihleriyle verimlilik arttırılacak.

Otohaber

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version