Alman modifiye şirketi Brabus’un geçmişi çok daha hızlı hale getirdiği Mercedes Benz marka binek araba ve SUV’larla dolu. Firma şimdilerde yeni, sınırlı sayıda üretilecek Brabus Rocket 900 isimli muhteşem modelini görücüye çıkardı. Sadece 10 şanslı müşteri için tasarlanan araba, isminden de anlaşılacağı üzere 900 beygir gücünde olacak.

Oldukça hırçın ve iddialı bir dış tasarıma ev sahipliği yapan arabanın kalbinde biturbo V8 motor yatıyor. Zirve noktasında 900 beygir gücüne ulaşan motor tam 4.5 litre büyüklüğünde. Normalde 1,250 nm tork üretme kapasitesine sahip olsa da Brabus mühendisleri kuvvetle muhtemel şanzımanın sağlıklı çalışması için tork çıkışını 1049 nm ile sınırlandırmış durumdalar.

Mercedes SPEEDSHIFT MCT 9 ileri otomatik şanzımanın bulunduğu araç tüm gücü dört tekerleğe eşit dağıtıyor. Dört kapılı model 0’dan 100 km/s hıza yalnızca 2.8 saniyede çıkabilecek kadar da atik. 300 km/s hıza çıkışı içinse 23.9 saniye yeterli oluyor. Lastiklerin selameti için süper otomobilin çıkabileceği en yüksek hız 330 km/s ile sınırlandırılmış.

Bunun dışında 21 inç ön, 22 inç arka lastikler ve özel tasarım Monoblock Z jantlar göze çarpıyor. Kabin içine baktığımızda ise koltukların büyük kısmının Royal Black isimli özel renk tonuna sahip deri ve Alcantara ile kaplanmış olduğunu görüyoruz.

Brabus Rocket 900’ün fiyatı henüz kamuoyuna açıklanmış değil. Ancak sahip olduğu üstün özellikler ve sınırlı sayıda (sadece 10 adet) üretileceği göz önünde bulundurulursa, çok pahalıya satılacağını tahmin etmek güç olmuyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version