Süper otomobil dediğimiz zaman ilk akla gelen seçeneklerden biri olan Bugatti, yakın zamanda yeni canavarı için tanıtım gerçekleştirmişti. Bugatti Centodieci modelinin tanıtımının yapılmasına karşın, serinin üretime bir türlü girmediğini gördük.

İşte üretimin neden bu kadar geciktiği konusunda yeni bir detay ortaya çıktı. Aracın sağlamlık testlerinin tamamlanması beklenmiş. Son test ise 50.000 km sürüş testi oldu. Bu testin de tamamlanmasıyla beraber seri üretime girileceği açıklandı. Üstelik araç için yeni görseller de yayınlandı.

Bugatti Centodieci, Sadece 10 Adet Üretilecek

Aracın bir hayli uzun süren testlerinin ardından üretime girmesine karar verildi. Seri üretim diyor olsak bile modelin sadece 10 adet üretileceğini de belirtelim. Oldukça sınırlı bir üretim sayısına sahip olacak olan araç, son testlerini ise İtalya’da Nardo pistinde yapmış oldu.

12.6 kilometre gibi bir uzunluğa sahip olan pist, üzerinde defarlarca teste çıkan aracın yine bu pist üzerinde defalarca maksimum hız değerine ulaştığı da açıklandı.

Zaten aracı sanki bir uçakmış gibi değerlendirebiliriz. Zira maksimum hız değeri tam 380 km değerine kadar çıkıyor.

8.0 litre W16 1.578 beygir gücünde olan motoru sayesinde performans konusunda da zirveleri zorlayan Bugatti Centodieci, son testlerinden sonra artık müşterilerini bekleyecek.

Aracın tüm üretimi 2022 yıl sonuna kadar tamamlanacak deniyor. Ama tabii ki araca ulaşmak çok kolay olmayacak. Bu süper otomobil modelini satın almak için müşterilerin 8.9 milyon dolar gibi bir ödeme yapması gerekecek.

Böyle bir parayı verseniz bile araca ulaşamayabilirsiniz. Çünkü Bugatti Centodieci başta söylediğimiz gibi sadece 10 adet olarak üretilecek. Çoktan aracın alıcılarının da hazır olduğu düşünülüyor. Biz görsellerine bakmakla yetinelim diyelim ve görselleri paylaşalım.  

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version