Lüks otomobil markası Bugatti, bugüne dek sadece bir adet La Voiture Noire modeli üretmiş durumda. Şirketin kurucusu Jean Bugatti‘nin şimdilerde kayıp olan 57 SC Atlantic modeline bir saygı duruşu olarak tasarlanan araç otomobil editörlerinden geçer not almayı başarmıştı.

Muhtemelen bu araçtan daha fazla üretilmeyecek ve şanslı bir kişi bu aracın dünya üzerindeki tek sahibi olma ünvanını elinde tutacak.

Sözde bütçe dostu, ama…

Şimdilerde yabancı basına yansıyan yeni bilgiler ise Bugatti’nin Chiron Noire Elegance ve Chiron Noire Sportive olmak üzere iki yeni özel sürüm modelini piyasaya süreceğine işaret ediyor. Göreceli olarak “bütçe dostu” (!) olacağı belirtilen bu araçların inanılmaz şık, parlak siyah renge sahip.

Martı kanadı şeklinde açılan kapılarıyla normal Bugatti’lerden geri kalır hiçbir yanı olmayan araçlar performans noktasında da beklentinin üzerine çok rahat çıkıyorlar.

Chiron Noire’in Elegance versiyonunda siyah karbon fiber kullanılmış. Radyatör ızgaraları elden geçirilmiş, parlak gümüş rengiyle Bugatti logosu daha bir öne çıkarılmış. Motor kapağından tutun yan aynalara kadar birçok farklı parçada parlak alüminyumun kullanılmasına şahitlik ediyoruz yine. Aşağılara indiğimizde ise sağ ve sol kapı eşiklerine kazınan “Noire” yazısı bizi karşılıyor. Coupe modeline kimliğini kazandıran bu şık detaylar o kadar fazla ki, arabayı incelerken keyif almamak elde değil.

İkisinden toplamda 20 adet üretileceği belirtilen araçların 3.3 milyon dolara alıcı bulması bekleniyor. Üretime ise önümüzdeki yılın yarısında başlanacak.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version