Amerikan otomobil markası Buick ülkemizde faaliyet göstermese de anavatanı ve Çin’de çok popüler. 2019 Shanghai Otomobil Fuarı‘na üst düzey katılım gösteren firma, Velite 6 MAV adını verdiği ilk ve tek elektrikli otomobilini etkinlikte resmen görücüye çıkardı.

Yeni bir mimari üzerine geliştirildi

Aslında bu modeli geçtiğimiz sene konsept aşamasında iken görmüştü. GM tarafından Çin’in SAIC markasıyla ortaklaşa geliştirilen yeni bir platform üzerine inşa edildiği belirtilen model sadece Çin genelinde satışa sunulacak. Yeni nesil saf elektrikli sürüş sisteminin kullanıldığı araba, GM’nin 2021’den itibaren ABD’de satılacak yeni elektrikli modellerde kullandığı mimari platformdan daha farklı bir şasi üzerine oturtulmuş.

Elektrikli motoruyla 114 beygir güç üretebilen ve tam dolu batarya ile 300 kilometre mesafe kat edebilen Velite 6 MAV’ı ideal bir şehir aracı olarak niteleyebilmek mümkün. Fakat Buick henüz modelin ne kadar sürede tamamen şarj edilebildiğini açıklamış değil.

Neden ‘MAV’ segmentinde?

Buick’in Velite 6 modelini MAV (Multi-activity Vehicle) segmentinde tanımlaması boşuna değil, çünkü bu araç birçok farklı segmente dahil gibi gözüküyor! Station wagon ve crossover modellerinin tam ortasında bulunan modeli ise en çok Subaru Outback‘a benzetebiliriz.

Son dönemde giderek artan çevre kirliliğiyle mücadele çalışmalarına ağırlık veren Çin hükümetinin elektrikli, sıfır emisyonlu otomobillere imtiyaz sağlaması sonucu 25 bin dolar gibi bir ücretle satılacağı belirtilen araba 28 Nisan tarihinden itibaren seri üretime girecek.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version