Çin’de üretilmesi planlanan Byton markası, CES 2018’de yüzde 100 elektrikli konsept SUV’unu tanıttı. Hızlı şarj olma özelliği, menzili ve teknolojileriyle sürekli büyüyen SUV pazarına iddialı girecek.

Byton markasının tanıttığı yüzde 100 elektrikli SUV konsepti için “Premium bir markanın denemesi” desek herhalde inanmayan olmazdı. Peki, yeni bir marka nasıl böylesine profesyonelce bir konsept tasarladı?

İşin sırrı kurucularına ait: Byton’un CEO’su Dr. Carsten Breitfeld, BMW’de i8 proje mühendisi olarak görev yapmış. Breitfeld, Byton için “İlk gerçek akıllı otomobilin pazara girmesini sağlayan şirket olmak istiyoruz” diyor.

Dr. Kaniel Kirchert, Nissan ve BMW-Brilliance Automotive Ltd. şirketlerinde üst düzey görevlerde bulunmuş. İki yöneticiye ek olarak çok sayıda uzman mühendis de bu aracın geliştirilmesinde görev almış.

Aracın içerisinde bulunan devasa dokunmatik ekran hafif eğimli ve ön panelin neredeyse tamamını kaplıyor. Bu ekranın açısı görüşün geliştirilmesi adına 12 derece olacak şekilde belirlenmiş.

Önden çekişli ya da arkadan itişli aktarmayla 325 mil (523 km) menzile sahip olan Byton, 4×4 aktarmayla ise 250 mil (402 km) sürüş menzili sunuyor.

Hızlı şarj özelliğiyle 35 dakikada yüzde 80’e kadar şarj olma özelliğine sahip bu araçta görev yapan elektrikli motorlar 272 HP güç üretiyor.

Çinli üretici uzun vadede 476 HP gücünde bir seçenek daha ekleyeceğini belirtiyor. Byton, 2019’da Çin’de satışa sunulacak ve 2020’de de ABD’de yollara çıkması planlanıyor.

* Byton, teknoloji kadar işçilik ve malzeme kalitesiyle de iddialı olacağını söylüyor.
Byton’un 40 inçlik ekranı 1,25 metre genişliğe ve 25 santimetre yüksekliğe sahip. Yüz tanıma özelliği olan bu ekran jest kontrolü ve sesli komutları da destekliyor.
Byton’da 5G internet bağlantısı da var.
Kendine ait bir tasarım dili olan aracın 4,85 metrelik boyu BMW X5’e yakın.

Otohaber

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version