İnanın veya inanmayın, haberde fotoğraflarını gördüğünüz Ares S Project isimli süper otomobil aslında Chevy C8 Corvette’den başkası değil! İtalya’nın Modena şehrinde faaliyet gösteren Ares isimli otomotiv tasarım ve mühendislik şirketinin son eseri olan S Project tam bir süper otomobil gibi gözüküyor.

2013 yılında Lotus eski CEO’su Dany Bahar tarafından kurulan firma, mevcut süper otomobilleri alıp eşinin tek örneği haline getirmesiyle biliniyor. Şirket daha önce de Lamborghini Huracan modelini göz alıcı güzellikte, bambaşka bir araba haline getirmiş ve De Tomaso Pantera adını vermişti.

İlginç işler, değil mi? Ares S Project de sekizinci nesil Chevy Corvette Stingray modelinin 6.2 litrelik LT2 V8 motoruna, çift kavramalı şanzımanına, alüminyum gövdeye ve elektronik bileşenlerine ev sahipliği yapıyor.

Bu nedenle Ares S Project modelinin aslında bir Corvette olduğu söylenebilir. Ancak dış görünüm itibariyle Corvette ile bu arabanın hiçbir alakası yok! Ares modelinde üretici Chevy’nin kaportasını tamamen sıyırmış, yerine kendi geliştirdiği kaporta bileşenlerini yerleştirmiş.

Bu arada stok C8 Corvette modeli 495 beygir gücündeydi. Ares S Project ise 705 beygir güç üretebiliyor. Performans artışı üretici firmanın stok LT2 V8 motor üzerine çeşitli modifiye işlemleri gerçekleştirmesiyle mümkün olabilmiş.

0’dan 100 km/s hıza 2.6 saniyede çıkabilen aracın motoru 705 beygir güç üretebilecek. Toplamda 24 adet üretileceğini öğrendiğimiz Ares S Project için firma 591 bin Euro ücret belirlemiş. İlk teslimatın ise bu yıl sonuna doğru gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version