Çin’in otomobil pazarı giderek genişliyor. Eskiden mini modellerin yaygın olduğunu gördüğümüz Çin pazarında, şu sıralar çok iddialı araçların karşımıza çıkmaya başladığını görüyoruz. Hongqi LS7 bu iddialı araçların sonuncularından biri oldu.

Tasarım olarak bakıldığında Cadillac modellerine rakip olacak dev bir seri olarak gözüken araç, teknik özellikler açısından da benzer şekilde iddialı özellikleri ile öne çıkıyor. Peki serinin detayları neler?

Hongqi LS7 Özellikleri ve Tasarımı

Çok büyük bir araç olan Hongqi LS7, 5.695 mm gibi bir uzunluk değeriyle geliyor. Tam bir dev olan aracın dingil mesafesi ise 3.309 mm olarak açıklandı. Hani gemi gibi deriz ya işte o modellerden birisi.

İçerde çok geniş bir yaşam alanı sunuyor. Aracın tasarımına baktığımız zaman ise ön kısım kesinlikle ayrı bir şekilde dikkat çekiyor. Sanki bir kamyon önüne bakıyormuş gibi heybetli bir görüntü var.

Dev gibi bir ızgara kullanılmış. Dikine yerleştirilen panjurlara bir yana yine farlar kısmında da dev gibi bir tercih karşımıza çıkıyor.

Arkaya doğru uzanan daha düz hatlarıyla dikkat çeken aracın bu heybeti, seriyi Cadillac modellerine rakip hale getiriyor.

İç kısma geçtiğimizde de aynı ihtişamlı tasarımı görüyoruz. İç kısımda da ortaya konumlandırılmış olan multimedya ekran ve dijital ekran yer alıyor.

Burada döşeme konusunda ise maun ağacı kullanıldığı da açıklandı. Ahşap döşemeler de aracın prestijli yapısını biraz daha artırıyor.

Hongqi LS7 Teknik Özellikleri

Masajlı, ısıtmalı koltukları, arka kısımda yer alan dev ekranlar gibi konfor yönünde de çok iddialı olan Hongqi LS7, teknik özellikler konusunda da başarılı.

Araçta 4.0 litre V8 motor var. 360 beygirlik motor 550 Nm tork değerine sahip ve aracın 200 km hıza kadar çıkmasını sağlıyor. Hız daha da artabilir ama burada sınırlandırma yapılmış.

Tüm bu detaylarıyla beraber Hongqi LS7, 1,5 milyon Yen fiyatıyla Çin’de satışa çıktı. Yani 250-260 bin dolar gibi bir fiyatı var diyebiliriz. Çin dışında diğer pazarlar için de düşünülüyor mu bilmiyoruz.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version