Citroen’in en ucuz arabası olmaya aday olarak gösterilen Citroen Ami için detaylı bilgileri yakın zamanda vermiştik. Araç tanıtıldığı zaman, buna tam olarak bir otomobil diyebilir miyiz tartışmaları ortaya çıkmıştı. Hatta seri Avrupa’da ehliyet bile istemiyor.

Peki tanıtımından beridir ünlenen model şimdi neden tekrar gündemimizde? Bu kez haberler iyi. Aracın gündeme gelmesinin nedeni, yeni serinin Türkiye’ye gelmiş olması. Araçların resmi duyurusu yakında yapılacak ama modelin tırlar üzerinde taşındığı görüntüleri ortaya çıktı bile.

Citroen Ami Türkiye Fiyatı Belli Oldu mu?

Zaten bu serinin yakın zamanda ülkemize gelebileceği iddia edilmişti. Ne zaman Türkiye’de olacağı konusunda kesin bir bilgi verilmemişti ama iddialarda söz konusu model için çalışmalar yapıldığı söylenmişti.

Tırın üzerinde gördükten sonra artık Türkiye satışları da an meselesi diyebildik. Fiyatına gelince, henüz Türkiye fiyatlarının açıklaması yapılmadı. Şimdilik resmi sitede de bir fiyat açıklaması gelmedi.

Fakat dedik ya Citroen Ami en ucuz elektrikli araçlardan birisi. Avrupa satışlarında sadece 6 bin Euro gibi bir fiyat var. TL bazında 60-70 bin TL civarlarına denk geliyor. Buna ne kadar vergi ekleneceği de çok önemli.

Yine de son dönem araç fiyatlarına göre uygun bir aralıkta olur deniyor. İkinci bir nokta ise söz konusu araçların sürücü ehliyetine ihtiyaç duymuyor olması. 50 km hızla, 70 km menzil değerine sahip olan Citroen Ami, Avrupa’da 14 yaş üzeri herkes tarafından kullanılabiliyor.

Ülkemizde ehliyet durumu için ne karar verilir onu bilemiyoruz. Açıkçası bu gibi detayları öğrenmek adına, resmi olarak yapılacak tanıtımı ya da resmi açıklamaları beklemek lazım. Hızlı şarj destekli ve tamamen elektrikli Ami modelini biz de görmeyi isteriz.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version