Bu yıl ABD’de düzenlenen Monterey Otomobil Haftası kapsamında seri üretime girmeye hazır GT Launch Edition modelini görücüye çıkaran Automobili Turismo e Sport Automobili (Veya kısaca ATS) şimdilerde bu performans canavarının sınırlı sayıda üretileceğini ve önümüzdeki günlerde satışa sunulacağını duyurdu.

Elde ettiğimiz bilgiler ATS’nin GT Launch Edition’dan sadece 12 adet üreteceğine işaret ediyor. Bu rakam 1964 model ATS 2500 GT modelinin üretildiği adede denk geliyor.

Fiyatı dudak uçuklattı

Şanslı 12 kişi tarafından kullanılacak bu nadir otomobilin ucuza satılması beklenemezdi elbette. Ancak araca biçilen 850 bin dolar veya 740 bin Euro‘luk ücret gerçekten dudak uçuklatıcı.

Neyse ki görünüşe göre bu fiyat dahi ATS tutkunlarını etkilemişe benzemiyor, çünkü firma şimdiden 3 modelin satışını gerçekleştirmiş durumda. Yani geriye sadece 9 adet GT Launch Edition kaldı.

McLaren ve Audi R8 esintileri var

ATS GT‘nin modern bir dış görünüme sahip olduğu söylenebilir. Uzun, alçak burnun yanı sıra her iki kapının arkasında konumlandırılan geniş hava kanalları ilk bakışta göze çarpıyor. Ancak bu tasarım detaylarıyla ATS GT’nin McLaren veya Audi R8‘e benzediği de muhakkak.

Bu arada ağırlığın mümkün mertebe azaltılabilmesi için kaporta ve şaside bol miktarda karbon fiber kullanıldığını not düşelim.

Üstün performans vaat ediyor

Kaputun altına baktığımızda ise karşımıza 3.8 litrelik 730 beygir güç üretebilen V8 motor çıkıyor. ATS Corsa isimli üst paket satın alındığında bu güç 830 beygire kadar yükselebiliyor. Brembo marka karbon seramik fren paketi de müşterilerin seçenekleri arasında.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version