Dacia Duster, bu senenin en popüler araçlarından biri oldu. Makyajlanmış olan kasasıyla beraber ilgi çeken seri, yakın zamanda ülkemizde de sunulmuştu. Makyajlı kasa için geçtiğimiz gün ise beklenmedik bir gelişme yaşandı. Daha önce görmediğimiz Dacia Duster Commercial versiyonuyla karşı karşıya kaldık.

Yakın zamanda tanıtılan yeni versiyon, SUV sınıfında aracı hafif ticari sınıfında bir araç haline getiriyor. Yani sizin anlayacağınız, seri artık yük taşıma odaklı özel bir versiyona sahip. Peki bu versiyondan neler beklememiz lazım? Farklar neler?

Dacia Duster Commercial Özellikleri ve Farkları

SUV sınıfı aracın hem önde hem de arkada yapılan makyaj çalışması bu seride de net bir şekilde devam ediyor. Yine ön kısımda Y şekline sahip olan LED gündüz farları göze çarpıyor. Bunun dışında tampon ve ızgara bölümünde yapılan revizelerle beraber çok daha iyi bir görüntü sunulduğunu da eklemek gerekiyor.

Burada özel versiyonda sadece tampon kısmında kullanılan fırçalanmış gümüş kaplama bölümler değiştirilmiş durumda.

Farklara gelince Dacia Duster Commercial, arka kısımda yer alan koltuklara veda ediyor. Bu kısımda kullanılan koltuklar kaldırılmış durumda ve onun yerine yük kapasitesinin arttırılması sağlanmış.

Zaten aracı hafif ticari sınıfına taşıyan oynama da tam olarak burası diyebiliriz. 1.623 litrelik bir hacme sahip olan arka kısımda, yük taşıma kapasitesi olarak ise 503 kg yük taşıma kapasitesi sunulduğunu eklemek lazım.

Artık yük taşıma bölümü için kullanılan arka kısımda, camlar için de değişikliklere gidildiğini belirtelim. Cam kısmında siyah karartmalı camlar kullanılmış durumda.

Teknoloji olarak ise Essential ve Comfort modellerini temel alan Dacia Duster Commercial, motor konusunda ise 4 farklı seçenekle karşımıza çıkıyor. Seride yer alan motor seçenekleri;

  • 1.0 litrelik 3 silindir 89 beygir 160 Nm tork değeri
  • 1.3 litrelik 4 silindir benzinli motor 128 beygir ve 240 Nm tork
  • 1.3 litrelik 4 silindir benzinli motor 148 beygir
  • 1.5 litrelik 4 silindir dizel motor 113 beygir ve 260 Nm tork.

Yeni seri için detaylar bu şekilde. Serinin Avrupa satışları da başladı. Ülkemize gelir mi derseniz orası ise net değil.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version