Elektrikli otomobiller içerisinde en ucuz modellerden biri olması beklenen Dacia Spring Electric, 2022 yılında ülkemizde de satışa çıkacak diye düşünüyoruz. Umutla beklediğimiz yeni model için geçtiğimiz günlerde ise şok edici bir gelişme yaşandı. Araç Euro NCAP testlerine alındı.

Yapılan çarpışma testleri sonucunda ise hiç beklenmedik değerler elde edildi. Açıkçası Renault Zeo sonrasında şok eden bir sonuçla daha karşılaştık demek lazım.

Dacia Spring Electric Sadece 1 Yıldız Alarak Sınıfta Kaldı

Testlerde standart güvenlik ekipmanı ile yer alan Dacia Spring Electric modeli, yetişkin yolcu değerlendirmesinde sadece %49’luk bir oran elde edebildi. Buna karşın çocuk yolcu değerlendirmesinde ise %56’lık bir sonuç elde edildiğini gördük.

Bu oranlar oldukça düşük. Ama asıl düşük olan oranlar yaya güvenliği ve güvenlik yardımcısı kısmında. Yaya güvenliği konusunda %39 oran alınırken, güvenlik yardımcısı kısmında ise %32’lik bir oran alındığı görülüyor.

Tüm bunlar üst üste konulduğu zaman Dacia Spring Electric modelinin çarpışma testlerinden elde ettiği sonuç sadece 1 yıldızla kalıyor. Aracın standart güvenlik ekipmanlarıyla beraber 1 yıldızlık bir sonuç elde etmesi tabii ki şok etkisi yaratacak cinsten.

Sonuçta elektrikli bir modelden söz ediyoruz. Son teknoloji ve güvenli olması gereken bir araçtan konuşuyoruz. Euro NCAP testleri bu noktada önemli kriterler arasında yer alıyor.

Yakın zamanda Renault Zeo modeli için de tatmin etmeyen sonuçların alındığını görmüştük. Ne diyelim şu an için test sonuçları bu şekilde. Yapılan testlerin videosu da eklenmiş. Merak eden takipçilerimiz için bu videoyu da ekliyoruz. Testlerin nasıl yapıldığını ve bu sırada araçta nasıl etkiler bıraktığını görebilirsiniz.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version