Amerikan otomobil markası Dodge 2021 model Charger SRT Hellcat Redeye’ı görücüye çıkardı. Yüksek beygir gücü ve baştan çıkarıcı performansıyla göze çarpan araba, geçtiğimiz gün tanıtılan V8 motorlu 710 beygirlik Durango SRT Hellcat’ten daha da güçlü. Öyle ki Dodge Charger SRT Hellcat Redeye modeli dünyanın seri üretilen dört kapılı en hızlı sedanı olma özelliğine sahip.

Tabii Dodge bu başarıyı Hellcat’te kullanılan 6.2 litrelik Hemi V8 motora borçlu. Stok 2.4 litrelik IHI superşarjeri iptal ederek daha büyük 2.7 litrelik versiyona terfi eden Dodge, ani kalkışlarda modeli rakip tanımaz hale getirmiş. Öyle ki yeni süperşarjer 14.5 psi basınç değerine sahip. Oysa stok versiyonda bu değer 11.6 psi idi. Bunun yanı sıra devir göstergesinin kırmızı çizgisi 6,500 RPM’e taşınmış durumda.

Yıl sonuna doğru satışa çıkacak

Yapılan tüm bu işlemlerin ardından ortaya çıkan sonuç ise gayet başarılı. 798 beygir gücündeki araba zaten yüksek performansı herkesçe kabul edilen Dodge Charger Hellcat Widebody’e kıyasla 80 beygir daha performanslı hale gelmiş.

20 inç büyüklüğündeki jantlara ev sahipliği yapan yeni Dodge Charger SRT Hellcat Redeye, 800 beygir güç sınırına ulaşan tek dört kapılı sedan modeli olma özelliğine de sahip.

Güç ve hızı beklentilerin üstüne çıkan araba bu yıl sonbahar aylarına doğru ABD’de satışa sunulacak. Fiyat bilgisi henüz paylaşılmış değil, ancak tahminler giriş seviyesi modellerin 85 bin dolar civarı bir ücret karşılığında satılacağı yönünde.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version