40 yıllık efsanelerden biri olan Lada Niva, 1977 yılından bu yana aynı tasarım çizgisini korumuş ve mini bir hayran kitlesine sahip olmuştu. Fakat araç belli bir süre sonra bir isimlendirme çalışması geçirdi ve Lada 4X4 olarak anılmaya başlar oldu. Uzun zamandır bu şekilde isimlendirilen efsane seri, alınan son kararla beraber ise yeniden Lada Niva Legend adını aldı.

Niva isimlendirmesine geri dönen marka, aracın üzerinde de minik birkaç değişiklik yapmayı ihmal etmedi.

2021 Yılı İtibariyle Lada Niva Legend İsimlendirmesini Göreceğiz

Bu yıl itibariyle aracın yeniden Niva olarak isimlendirilmesi serinin adeta yeniden canlanmasını sağlayacak. 2021 model yılında ismi değişen aracın, özellikleri kısmında ise sadece bir noktada bir değişiklik yaptığını göreceğiz.

O değişiklik, arka direklerde yeni havalandırma yastıklarının kullanılması. Kabin içerisindeki konforun artmasını sağlamak adına arka direklerde yeni havalandırma yastıklarının kullanılması ise aracın dışarıdan içeriye aldığı gürültüyü en aza indiriyor.

Yeni sistemle beraber sabit hızla gidildiğinde gürültü değeri 2.2 dB(A) olarak belirlenmiş. Kabin içerisinde konforun artmasını sağlamak adına yapılan küçük bir değişiklik olarak tanımladığımız bu değişiklik dışında farklı bir yenilik söz konusu değil.

Motor seçeneği de yine farklı değil. Araçta yer alan motor seçeneği de 1.7 litrelik atmosferik motor. Bu motor geçen senelerden de çok yakından tanıdığımız 129 Nm tork değerine sahip olan 83 beygirlik motor. Yani motor konusunda da öyle çok bir gelişim göremiyoruz ve açıkçası değişim yok.

2021 yılı itibariyle yeni ismi ile yoluna devam edecek olan aracın, önümüzdeki senelerde bir değişiklik sunup sunmayacağı ise net değil. Belki bu yıl değil ama 2022 yılında yeni motor seçenekleriyle gelen bir Lada Niva Legend görebiliriz. Bu konuda herhangi bir ipucu gelirse paylaşacağız.

Share.

2 yorum

  1. Değişen hiç bir şey yok biraz makyaj heee birde Legend takısı almış ismi uzamış sadece
    Gariplik konusunda kimse Rusların eline su dökemez……

  2. Modelindende tipindede hakkaten biktik artik ladanin yil olmus 2021 birisi ruslara hatirlatsin yav

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version