Segway Inc efsane haline gelen, AVM ve havalimanı gibi büyük alanlarda sıklıkla kullanılan ikonik iki tekerlekli kişisel ulaşım aracının üretimine son vereceğini duyurdu. Bazı ülkelerde polisler ve turistler tarafından da kullanılan ik itekerlekli araçtan artık üretilmeyecek.

Son Segway PT 15 Temmuz’da üretilecek

Bundan yaklaşık 20 yıl kadar önce hayatımıza giren Segway PT modeli 15 Temmuz’da son kez banttan inecek. Şirket bu saatten sonra saatlik kiralanabilir scooter pazarına yönelik ürün geliştirmeye ağırlık verecek.

İngiltere’nin Bedford şehrine bağlı New Hampshire merkezli firmanın geçen yıl elde ettiği gelirde Segway PT modelinin payı yüzde 1.5’tan da azdı. Haliyle üretilmesi artık kârlı olmadığı için Segway bu yönde bir karar almış.

Buna ek olarak Segway SE-3 Patroller ve Segway Robotics Mobility Platform isimli iki benzer model de aynı şekilde üretimden kalkacak. Tabii bunun işçiler için olumsuz bir getirisi de var. Açıklanan bilgiler 21 kişinin işsiz kalacağı yönünde.

Birçok ünlüyü üzerinden atmasıyla tanınıyor

Mucit Dean Kamen tarafından geliştirilen Segway PT modeli iki tekerleği sayesinde standart scooter modellerinden ayrışıyordu. Vücut ağırlığını öne verince ileriye, arkaya verince ise geriye giden bu sevimli ulaşım aracı üzerinden meşhur isimleri atmasıyla da ünlü.

2015 yılında Jamaikalı atlet Usain Bolt’u çekmeye çalışan bir kameranın yere düşmesiyle Segway PT neredeyse tüm dünyada izlenmişti. 2003’te ise eski ABD Başkanı George W. Bush kullandığı Segway’den düşmüştü.

Bu arada 2015 yılının Nisan ayında Çinli robotik şirketi Ninebot firmayı bünyesine katmıştı.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version