Hatırlanacağı üzere bu yıl Mart ayında Cadillac’ın elektrikli lüks crossover modeli Lyriq’in ilk fotoğrafları kamuoyuyla paylaşılmıştı. Büyük heyecan uyandıran bu araba şimdilerde resmen tanıtıldı.

Koronavirüs salgını nedeniyle lansmanı geciken modelin nihayet tanıtılmış olması elbette ki sevindirici. Ancak ne yazık ki Lyriq modelinin 2022’nin son günlerinden önce satışa sunulması planlanmıyor. Nereden baksanız 2 seneden fazla bir süre anlamına geliyor bu.

İlk tam elektrikli Cadillac

Lyriq’i ayrıcalıklı kılan en önemli özelliği, tamamen elektrikle çalışan ilk Cadillac modeli olması. Ayrıca arabanın iki farklı güç ünitesi seçeneğiyle satışa sunulacağı da açıklandı: Arkadan itişli veya sürekli dört çeker performans odaklı versiyon.

Öte yandan GM’nin yeni geliştirdiği Ultium isimli modüler batarya teknolojisi sayesinde elektrikli Cadillac modelinin 480 kilometre kadar menzil değerini yakalaması bekleniyor.

Teknik özelliklerini bir kenara bırakıp dış görünümünü yorumlayacak olursak, Lyriq’te Cadillac’ın bolca ışıklandırma öğesi kullandığını söyleyebiliriz. Mesela ön ızgaradaki Cadillac logosu bile LED ile efektli bir şekilde aydınlatılmış. Yatay eksende uzanan ön farlar tercih edilmiş.

İçeriye geçtiğimiz zaman da durum farklı değil. Direksiyonda LED kullanılmış. Alüminyum kapı panelleri de dahil olmak üzere birçok yerde arka aydınlatma mevcut.

Bu arada Lyriq’in kapıları bir düğme vasıtasıyla açılıp kapanıyor. Araç içi eğlence ekranı, sürüş göstergeleriyle beraber aynı ekrana dahil edilmiş. Parlak siyah rengin hakim olduğu için hacmin kalabalık aileler için dahi gayet yeterli olduğu pekala söylenebilir.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version