Performans ve lüks odaklı otomobiller üreten Porsche, son dönemde elektrikli araç piyasasına da gözünü dikmiş durumda. 2020 yılında piyasaya çıkması planlanan Mission E isimli dört kapılı ve tamamen elektrikli yeni modeli, Porsche’nin ilk elektrikli aracı da olacak. Ve sıkı durun, Mission E toplam 670 beygirlik bir güç üretebilecek.

Hatırlanacağı üzere Mission E’nin konsept görüntüleri ilk olarak bundan 2 yıl kadar önce görüntülenmişti. Bugün aldığımız habere göreyse tam elektrikli model 2020 yılında müşterilerin beğenisine sunulacak.

Panamera ile aynı fiyata satılacak

Mission E dış görünüş itibariyle en çok Panamera modelini andırıyor. Ancak daha kompakt bir görünüme sahip olduğu söylenebilir. Dört koltuğa sahip olacak ve Panamera’nın aksine birden fazla Mission E modeli showroomlardaki yerini alacak.

Hala daha konsept aşamasında olan Mission E’de farklı motor seçenekleri bulunacak. En üst donanım paketindeki elektrikli motor 670 beygir kapasitesine sahip olacak. Dileyen müşteriler daha alt paketlerde, daha az güce sahip Mission E’leri tercih edebilecek. Porsche mühendisleri şuan için daha uzun menzil ve hızlı şarj teknolojisi üzerine çalışmalarını yoğunlaştırmış durumda.

Sırayla 670, 536 ve 402 beygirlik tekli motor seçenekleri Mission E alıcılarının beğenisine sunulacak. Tüm modeller dört çeker olacak ve bu araçları 20 dakikada yüzde 80 oranında şarj edebilmek de mümkün hale gelecek.

Şimdiden merakla beklenen Mission E’lerin fiyatının ise Tesla Model S ile aynı seviyede olması bekleniyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version