Elektrikli Renault 5 için konsept versiyon tanıtımı yapıldı. Renault grubunun gelecek planları kapsamında duyurulan yeni araçlardan biri olan yeni kompakt seri, aslında bir efsanenin yeniden hayat bulmuş olan versiyonu olarak öne çıktı.

Bundan birkaç hafta öncesinde, Renault’un böyle bir adım atacağı zaten iddialarda yer almıştı. İkonik eski modellerin yeni yüzleriyle, elektrikli motorlarla yeniden satışa sunulacağı söylenmişti.

Yeni çalışmanın ilk örneği de Renault 5 konsept modeli oldu. Temel modelin tasarımının yenilenmiş yüzüne sahip olmasının yanında son teknoloji bir araç olarak da geleceği söylenen konseptin detaylarına geçelim.

Renault 5 Özellikleri Nasıl Olacak?

Markanın yeni stratejisi “Renaulution” olarak isimlendirildi. Bu kapsamda gelecek olan Renault 5, kompakt bir araç olmasının yanında retro tasarım yapısıyla dikkat çekecek.

Teknik özellikleri şimdilik sır olan aracın, yüksek teknolojili olacağı ve tamamen elektrikli motor sunacağı da yine bilgiler arasında. Teknolojik olarak dönemin şartlarına uyacak bir araç olması da beklenen yeni modelin, 2021 yılında çıkması beklenmiyor.

Satış tarihi konusunda kesin bir bilgi yok ama seri üretim versiyonunun 2025 yılına kadar ortaya çıkacağı söylendi. Seri üretim versiyonunda aracın tasarımının çok fazla değişmesi beklenmiyor. Genelde far kısımlarında bir değişiklik olması ve seri üretim versiyonunda biraz daha küçük farlara geçildiğini görüyoruz.

Aynı durumun Renault 5 modeli için de geçerli olacağı düşünülüyor. İlk kez 1972 yılında gördüğümüz ikonik modelin, yeni elektrikli versiyonunun iddialı olacağı kesin.

Ama şu da var ki önce aracın seri üretim versiyonunda neler sunulacağını da görmek gerekiyor. Seri üretim versiyonu da tanıtıldığı zaman, nasıl bir elektrikli motor sunulacağını ve aracın fiyatlarının olacağını yakından takip edeceğiz.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version