Trafiğe çıkması yasal en hızlı arabalar arasında yer alan Mercedes AMG One modeli ilk kez 2017 yılında Almanya’nın Frankfurt şehrinde düzenlenen otomobil fuarında görücüye çıkmıştı. Halen daha geliştirme süreci devam eden aracın mevcut durumuyla ilgili AMG cephesinden yeni bilgilendirmeler yapıldı.

Kariyerinde 6 kez Formula 1 şampiyonluğu bulunan ünlü yarışçı Lewis Hamilton, One modelini geliştiren ekiple bir araya gelerek aracı test etme imkânı buldu. Herkesin hak vereceği üzere inanılmaz hızlı ve yüksek performanslı bir araç geliştirmek hem pahalı, hem de uzun zaman isteyen bir süreç. One ise bu noktada emsalleri arasından sıyrılmayı başarıyor, çünkü AMG’nin şampiyonluk kazanan Formula 1 aracındaki motorun trafik kurallarına uygun versiyonuna ev sahipliği yapıyor. Haliyle bu da aracın neden hala daha hazır olmadığını açıklıyor.

2 sene sonra teslimatlar başlıyor

İlk teslimatlarına 2021 yılı itibariyle başlanması planlanan araç en az 2 yıl gecikmeyle alıcıların beğenisine sunulacak. Ancak günün sonunda AMG, müşterilerine beklediklerine değecek bir model sahibi olma fırsatı sağlayacak.

Nitekim Hamilton da aşağıdan izleyebileceğiniz videoda “Yarış yaparken kullandığım arabayla hemen hemen aynı duruyor” ifadesini kullanıyor.

Mercedes’in performans odaklı araç geliştiren birimi AMG, tam 275 adet üretilecek olan One modeli için başlangıç fiyatını 2.7 milyon dolar olarak belirlemiş. Bu gerçekten yüksek bir fiyat, ancak süper araba piyasası için normal kabul edilebilir. Üstelik araba daha üretime girmeden tüm stoklar tükenmiş durumda.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version