Son dönemde uluslararası birçok firmanın çalışanlarına önemli miktarda ikramiyeler dağıttığı haberleri gündeme gelmeye başladı. Özellikle otomotiv sektöründe bu yönde haberler dikkat çekti. Şimdi de benzeri bir haber Ferrari cephesinden geldi. Yeni bilgilere göre firma, 2022 yılını başarılı bir şekilde kapattı ve çalışanlara da bu noktada önemli miktarda ikramiye dağıtılacak.

Son satış verileri de markanın bu noktada ne kadar gelişim gösterdiğini ortaya koyuyor. Çalışanlara verilecek ikramiye miktarına ve kaç çalışana ikramiye verileceği detaylarına da bakalım.

Ferrari İkramiye Dağıtıyor

Yapılan son açıklamaya göre marka 2022 yılında %18.5’lik bir satış artışı yakalamış durumda. Toplam satış adedi olarak 13.221 adet araç satışı yapıldığı da gelen bilgiler arasında. Bu yıl satış adetlerini biraz daha arttırması ve yeni SUV modeliyle beraber kullanıcı kitlesini genişletmesi beklenen Ferrari, bu başarıyı çalışanlarına ikramiye vererek kutlayacak.

Şirketin, 5000 çalışanı için ikramiye planları yaptığı ve ikramiye miktarının da 13.500 Euro olarak belirlendiğini ekleyelim. Ferrari’de bir çalışan ne kadar maaş alıyor bunu bilemiyoruz tabii ki ama şirketin genel anlamda başarısını çalışanlarıyla paylaşması da önemli bir adım.

Bu arada dünya devi markanın 2023 yılı için de beklentilerinin büyük olduğunu belirtelim. Zira yukarıda da dediğimiz gibi yeni SUV modelinin de satışları başlayacak. Purosangue SUV modeliyle beraber daha sportif bir SUV ile pazarda daha geniş bir kitlenin elde edilmesi bekleniyor.

2023 satış verilerini de merakla bekliyoruz. 2023 satış verilerinden sonra Ferrari, benzeri bir sürpriz yapar da çalışanlarına ikramiye dağıtır mı emin değilim.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version