Fiat’ın küçük ve özel modeli Fiat 500 Sport, özellikle ikonik tasarımıyla dikkat çekse de , bazı versiyonlarında sportifliği de bir albeni unsuru olarak kullanıyor. Fiat 500’ün Sport donanımından bahsediyorum.

Hem gövdeye hem de iç mekana bazı sportif dokunuşlar gerçekleştiren bu pakete sahip bir 500, şık tasarımlı 16 inçlik jantları, farklı tamponları, yan marşpiyeleri, karartılmış arka camları ve spoyleri ile diğer versiyonlardan daha sportif bir etki yaratıyor. Tabii test aracında olduğu gibi 500 Sport’u 2 bin TL’lik bir opsiyon olarak sunulan mat “Haki Yeşili” renkle tercih ederseniz, daha da ilgi çekici bir görünüm elde edeceğinizi de belirtelim.

Sport donanımı 500’ün kabinini de sportifleştiriyor. Diğer donanım paketlerinde 500’ün ikonik ruhuna uygun olarak canlı kaplamalar kullanılırken, Fiat 500 Sport’ta ise hedeflenen sportiflikle uyumlu daha koyu renk ön konsol kaplamaları bulunuyor. Test aracındaki sarı renk kapı içi döşemelerinin ve sarı-siyah renk kombinasyonuna sahip koltukların kabine farklı bir hava kattığı da ortada.

Sport donanımı, Fiat 500’ün tüm motor seçeneklerinde alınabiliyor. Ancak 69 ve 85 beygir gücündeki motorların yerine, en güçlü seçenek olan 105 beygirlik versiyonu tercih etmek, görüntüdeki sportifliği performansla destekleyecek ve ortaya daha keyifli bir 500 çıkacaktır. Ayrıca en güçlü versiyonun sadece manuel şanzımanla sunuluyor olması da, sol ayağını çalıştırmayı sevenlerin hoşuna gidebilir.

Fiat 500 Sport test aracındaki 105 beygirlik motor 0.9 litrelik hacme sahip olan 2 silindirli bir ünite. Silindir sayısı açısından cimri davranan benzerleri gibi sportif bir tınıya sahip olan motorun sıkı bir performans makinesi olmadığı bir gerçek. Ancak yine de 1 litrenin altında kalan silindir hacmine karşılık sunulan performans hiç de fena sayılmaz.

Fiat 500 Sport ‘un Hızlanma Hissiyatı Çok İyi

930 kg ağırlığındaki otomobilin 10 saniyelik 0-100 km/s süresi ve 188 km/s’lik maksimum hızı günümüz şartları için çok etkileyici görünmeyebilir, ancak direksiyonun başındayken yakaladığımız hızlanma hissiyatı oldukça iyi. Tabii 500 Sport’un sürüşündeki sportifliği tam olarak hissetmek için ön konsoldaki butona dokunarak Sport modunu aktive etmek gerekiyor. Çünkü 500 Sport, normal moddayken hem gaz tepkisi hem de direksiyon ağırlığı açısından daha sakin ve sıradan bir otomobile dönüşüyor. Sport modunda ise şehir içindeki kıvraklık ve sportiflik beklentilerine zorlanmadan cevap verebilen bir otomobil buluyorsunuz.

Bu otomobilin bizi en fazla mutlu eden yanı ise sunduğu sürüş keyfi, A segmentinde 500 Sport’tan daha keyifli bir otomobil daha olmadığını gönül rahatlığıyla söyleyebilirim. Sadece 6 ileri manuel şanzımanın vites yolları biraz gevşek ve uzun hissettiriyor. Daha kısa vites yolları ve belirgin vites geçişleriyle sürüşün daha keyifli hale geleceğini düşünüyorum.

Fiat 500’ün 105 beygir gücündeki motor seçeneğiyle tercih edeceğiniz Sport versiyonunda sunulan görsellik ve performansın karşılığı ise pek de makul sayılmaz. Haki Yeşili renk opsiyonu eklenmemiş haliyle belirlenen 90.900 TL’lik fiyat etiketi bu boyutlardaki bir otomobil için pek de makul diyemeyiz. Ancak günün sonunda bu otomobilden yüzünüzde büyük bir gülümsemeyle ineceğinizi de belirtelim.

Tabii bunun daha fazlası da mümkün. Mesela, test aracını teslim ederken karşıma çıkan 695 Biposto’dan kahkaha atarak inebilirsiniz. Kimbilir, belki bir gün bu otomobili de test edebiliriz.

Kaynak: Evo

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version