Fiyat performans skalasında düşünüldüğü zaman ülkemizin en çok satan otomobillerinden biri olarak gösterebileceğimiz Fiat Egea, önemli bir sürprizle karşımıza çıktı. Yakın zamanda otomatik vitesli modellerini görmeyi beklediğimiz araç, şimdi de Fiat Egea Hibrit modeliyle geliyor.

Hibrit olarak gelecek yeni serinin teknik detayları da ortaya çıkmış durumda. Otomatik vitesli olacağı söylenen bu modelin, motor gücünde de artış söz konusu olacak.

Fiat Egea Hibrit Özellikleri Neler?

Aracın motorunda hibrit tercihi yapılmasıyla beraber doğrudan güç artışı olduğunu göreceğiz. Yeni hibrit modelde 1.5 litre ve 4 silindir olan FireFly motora bir de 15 kw elektrikli motor eşlik edecek.

Tamamen elektrikle sürüş modunu destekleyeceği de söylenen yeni hibrit sistemin, ana odak noktası ise motoru desteklemek olacak.

Böylece Fiat Egea Hibrit serisi hem daha güçlü hem de daha verimli olarak karşımıza çıkacak.

Aracın performansını değerlendirdiğimiz zaman ise 130 beygirlik bir güç sunulduğunu göreceğiz. Tork değeri ise tam 240 Nm tork değerine kadar çıkacak. Bu hibrit motorla araç 100 km hızlanmasını da sadece 9 saniye içerisinde yapabilecek.

Mevcut modellere göre çok daha iyi bir hızlanma süresine sahip olacak olan aracın, beraberinde uzun süredir beklediğimiz otomatik vites seçeneğini getireceğini de ekleyelim. Seride 7 ileri otomatik vites seçeneğini göreceğiz.

Çift kavrama şanzıman olarak sunulacak bu seçenek, Fiat için de ilklerin gelmesi demek oluyor.

Fiat Egea Hibrit Ne Zaman Satışa Çıkacak?

Şu an için söylenene göre bu modelin Nisan ayında göreceğiz. Tabii ki fiyat konusunda bir bilgimiz yok ama Nisan ayında satışların başlayacak olması, çok kısa sürede fiyatların da netlik kazanacağını gösteriyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version