Ford çok sevilen ve bir o kadar da yüksek satış rakamlarına ulaşan Mustang serisinin akıllara kazınan Mach 1 modelini yeniden hayata döndürmek için düğmeye bastı. Bir döneme damgasını vuran Amerikan arabasının pist şartlarına özel hazırlanmış 2021 model versiyonu, önümüzdeki günlerde yetkili bayilerdeki yerini almaya hazırlanıyor.

Bu arada 2021 Mustang Mach 1, ismini Mustang Mach-E crossover modelinin ismini belirlerken Ford yöneticilerine de ilham kaynağı olmuş. Fakat endişe etmenize gerek yok, Mustang Mach 1 elektrikli olmayacak. Aksine dolu dolu bir V8 motordan güç alacak.

Geriye dönüp baktığımızda Ford’un Mach 1 ismini ilk kez 1968 yılının Ağustos’unda görücüye çıkan 1969 model Mustang’de kullandığını görüyoruz. Mustang GT üzerine geliştirilen arabanın süspansiyonu değiştirilmiş, mat siyah kaput çizgisi kullanılmış ve yeni jantlar tasarlanmıştı. O dönemde dört farklı V8 motor seçeneği müşterilerin beğenisine sunulmuştu. En üst versiyonda 7.0 litrelik muhteşem bir motor kullanılıyordu.

İlk fotoğrafları gün yüzüne çıktı bile

Bu arada Ford, 2021 Mustang Mach E’nin pistte çekilmiş fotoğraflarını da kamuoyuyla paylaştı. Tamamen kamuflajla kaplanmış olan arabanın tasarım detaylarını görebilmek şu aşamada mümkün değil. Fakat ön ızgarada açılan dev delikler, büyük arka spoyler ve Brembo fren kaliperleri ilk bakışta göze çarpan tasarım öğeleri arasında yer alıyor.

Ford’un Mustang Mach 1 modelini ne zaman satışa sunacağı henüz bilinmezliğini koruyor. Fakat tahminler 2021 model aracın yıl sonuna doğru bayilerdeki yerini alacağı yönünde.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version