Amerikan otomotiv devi Ford’un ülkemizde satışı olmayan, muhtemelen de büyük motorundan ötürü hiç gelmeyecek olan en büyük SUV modeli Expedition tam 8 koltuğa ev sahipliği yapıyor. Öğrendiğimiz bilgilere göre ise aracın 2021 modeli bol miktarda standart ve opsiyonel özellikle banttan inecek. Bu sayede Expedition’un GM tarafından geliştirilen 4 yeni SUV modeliyle rekabette geri kalmaması amaçlanıyor.

Muscle Cars & Trucks sitesinde yer alan bilgilere göre aracın Max isimli uzun dingil mesafesine sahip versiyonu toplamda 5 farklı paket seçeneğiyle müşterilerin beğenisine sunulacak. Bunlar sırasıyla XLT, Limited, King Ranch ve Platinum. Bunun dışında kurumsal müşteriler için giriş seviyesi XL paketi de planlanmış.

Paketten bağımsız olarak bir çift USB şarj girişi, arka koltukta oturan yolcuların kullanımı için modeldeki yerini alacak. XLT ve Limited versiyonlarının ön koltuklarında ise çift yönlü elle ayarlanabilir başlıklar kullanılacak. Bunlar çok önemli değilmiş gibi duruyor olsa da, uzun yolda fark oluşturabilecek detaylar tabii.

Motor tarafında ise herhangi bir değişiklik söz konusu değil. Expedition her zaman olduğu gibi 400 beygirlik 3.5 litre hacimli V6 motordan güç almaya devam edecek. AWD yani sürekli dört çeker seçeneği opsiyonel olarak sunulacak, haricinde araba arkadan itişli olacak. 10 ileri otomatik şanzıman yine standart olarak araçtaki yerini alacak.

Fiyat noktasında ise herhangi bir açıklama henüz yapılmış değil. Fakat tahminler 53 bin dolar bandından başlayacağı yönünde yoğunlaşıyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version