Ford yeni küçük crossover modeli 2019 Puma’yı görücüye çıkardı. 2002’de üretimine son verilen kompakt coupe modeli Puma’dan ismini alan araç, Ford’un B araba platformu üzerine inşa edilmiş. Dış görünüm itibariyle hayli albenili bir model olduğunu söyleyebilmek mümkün.

Puma ST-Line ve Puma Titanium olmak üzere iki farklı paket seçeneğiyle müşterilerin beğenisine sunulacak arabayı sipariş ederken ve 19 inçlik iki farklı mat siyah renkte çelik jant tercih edilebiliyor.

Hibrid olması ciddi avantaj

Kaputun altına baktığımızda ise Ford’un agresif bir şekilde tüm modellerini elektrikliye dönüştürme girişiminin bir sonucu bizi karşılıyor. 48V sistemin eşlik ettiği 1.0 litrelik EcoBoost motoruna 7 ileri otomatik şanzımanın eşlik ettiği aracın 123 ve 153 beygir olmak üzere iki farklı konfigürasyonu mevcut. Hibrid teknolojisi sayesinde Puma turbo gecikmesi yaşamıyor ve kalkışlarda sahibini üzmüyor.

Arabada yok yok!

Teknolojik yönlerini irdeleyecek olursak araçta Ford Co-Pilot360 aktif güvenlik sisteminin bulunduğunu belirterek başlayabiliriz. Yola çıkabilecek hayvanlar başta olmak üzere seyahat esnasında karşılaşılması muhtemel tüm tehlikeler HERE isimli harita uygulaması tarafından sürücüye bildiriliyor.

Hayalet göstergelere ev sahipliği yapan arabada bulunan 180 derece geri görüş kamerası, kör nokta tespit sistemi, çarpraz trafik alarmları ve park asistanı ise cabası. Destekleyen cep telefonlarını kablosuz şarj edebilen 2019 Ford Puma’da masajlı koltuk ve B&O 10 hoparlörlü ses sistemi ise opsiyonel olarak sunuluyor.

2019 yılının sonuna doğru yenilenen Puma’nın Avrupa genelinde satışa çıkması bekleniyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version