Formula 1 Türkiye yarışı, büyük bir heyecanla bugün başlamıştı. İstanbul Park pistinde yapılan ve toplamda 58 tur olarak düzenlenen yarışta yine çok iddialı Formula 1 pilotları bulunuyordu. Binlerce kişinin izlediği yarış, genel itibariyle çok heyecanlı geçti ve yarışın kazananı da kısa süre önce belli oldu.

Bir hayli çekişmeli geçen yarışta kim kazandı buna geçmeden önce gelin yaşananlardan biraz söz edelim. Sonrasında kazanan isme de bakacağız.

Formula 1 Türkiye Kazananı Kim Oldu? Yarışta Neler Yaşandı?

15:00’da başlayan yarışta toplamda 58 tur atıldı. Genel olarak kazasız bir yarış diyebileceğimiz Türkiye Grand Prix’in de sadece Pierre Gasly ile Fernando Alonso’nun araçlarının temas ettiği gözlemlendi. Bu nedenle Alonso aracın kontrolünü kaybetti ve spin atarak bir hayli zaman kaybetti. Yine benzeri bir temasta Vettel ile Sainz arasında yaşandı. Ama bunun da çok önemli bir temas olmadığını gördük.

Tabii ki yarışta gözler Hamilton’a çevrilmişti. Islak pistte devam eden yarışta 11.sırada başlamasına rağmen Hamilton, yükselmeyi bildi ama liderli ya da ilk üçü alamadı. Tüm çabasına karşın Hamilton, 5.sırada yer aldı ve genel sıralamada önemli bir kayıp yaşamış oldu.

Şampiyonluk yarışının önemli isimlerinden biri olan Max Verstappen ise yarışı 2.sırada tamamladı. Bu sonuçlar beraber Verstappen genel sıralamada ise liderliği Hamilton’dan almış oldu.

Yarışı lider kapatan isim ise Valtteri Bottas oldu. Mercedes pilotu, zaten ilk sırada yarışa başlamıştı. Bu sıralama içerisinde 3.olan isim ise Sergio Perez oldu. Leclerc’i geçen Perez yerini korudu ve sonucunda da Formula 1 Türkiye Gran Prix ayağında 3.sıradaki yerini aldı.

100 bin kişinin izlediği yarışın, zirve mücadelesini de etkilediğini gördük. Bakalım bundan sonra tecrübeli yarışçılar arasındaki durum ne olacak. Daha sezonun sonuna çok var.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version