Performans odaklı spor araba modelleriyle bilinen Fransız butik otomobil üreticisi Alpine, A110S modelini nihayet görücüye çıkardı. Sahip olduğu 1.8 litrelik turboşarjlı dört silindirli motoruyla 288 beygir güç üreten araç, Avrupa’da yaşayan alıcıların beğenisine sunuldu.

Buna göre 66 bin 500 € ödeme yapmayı göze alan müşteriler, Ekim ayından itibaren araçlarını teslim almaya başlayacaklar.

1.8 litrelik motoruna yedi ileri çift kavramalı şanzımanın eşlik ettiği araçta elektronik diferansiyel mevcut. Bu sayede çekiş gücünü dengelemek ve en üst seviyeye taşımak için arka tekerleklere dağıtılan güçte kaybın yaşanmaması sağlanıyor.

A110S’in güçlü motoru 0’dan 100 km/s hıza ise sadece 4.4 saniyede çıkabiliyor. Aracın en yüksek hızı ise 260 km/s olarak kayıtlara geçmiş durumda.

Manevra kabiliyeti ve yol tutuşu iyileştirildi

Sahip olduğu üstün performansın yanı sıra Alpine, yeni çıkardığı modelin yol tutuşunu da hayli iyileştirmiş bulunuyor. Diğer A110 modellerinin aksine yere 4 milimetre daha yakın giden aracın yayları da yüzde 50 oranında sertleştirilmiş. Anti-roll barları ise yüzde 100 oranında sıkılaştırılmış durumda.

Öte yandan Michelin Pilot Sport 4 lastikleri sayesinde yere daha iyi tutunan A110S, diğer Alpine modellerinde opsiyonel olarak sunulan 320 milimetrelik Brembo fren kaliperlerine standart olarak sahip.

Dış görünümü göz alıcı güzellikte

Çıplak gözle bakıldığında A110S’in kesinlikle geçer not alacak bir görünüme sahip olduğunu söyleyebiliriz. Bol miktarda karbon fiberin kullanıldığı aracın C sütununda turuncu renkli bir bayrak yer alıyor. Fren kaliperleri de turuncu renkte olan modelin birçok farklı renk seçeneği de mevcut.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version