Honda, Türkiye’de satışı bulunmayan Insight isimli hibrid modelini yenileyerek Detroit Otomotiv Fuarı’nda görücüye çıkarmayı hedefliyor. Şuan için prototip aşamasında olan 2018 Insight modeli, Honda’nın çok satan beş kişilik sedan modeli Civic’ten esintiler taşıyor. Aslında Japon üretici bundan önce de Insight modelini yenilediğini duyurmuştu, ancak Detroit’teki fuar öncesi bu kez daha taze bilgiler ilk kez ortaya çıktı.

Buna göre Insight’ın dış görünüşü azami derecede aerodinamik olması için uzun ve alçak bir yapıya sahip. Ön taraftaki far ve arkadaki stop lambalarında LED aydınlatmalar tercih edilmiş. Son model Honda’lardan aşina olduğumuz “açık kanat” şeklindeki ızgaralar Insight’ta da mevcut.

İçeriye geçtiğimizde ise bizi opsiyonel deri döşeme koltuklar karşılıyor. Konsolun ortasında 8 inçlik dokunmatik ekranlı araç içi eğlence sistemi konumlandırılmış. Özelleştirilebilir uygulamalar ve kısayollar ekranın içinde mevcut. Üstelik eğlence sistemi WiFi ağı yoluyla güncellenebiliyor, Apple CarPlay ve Android Auto desteğine de sahip.

 

Otomatik acil durum freni, şerit takip sistemi, adaptif yol kontrolü ve trafik levhası tanımlama gibi Honda Sensing teknolojileri Insight’ta güvenliğin ne kadar önemsendiğini gösteriyor. EX paketi ve bu paketin üzerindeki diğer modellerde de Honda LaneWatch isimli kör noktalara karşı uyarı veren güvenlik sistemi yer alacak.

Yeni Insight’ta 1.5 litrelik Atkinson motoru ve arka koltukların altına gizlenmiş lityum iyon bataryadan güç alan elektrikli motor bulunacak.

Honda, Insight modelini Indiana eyaletine bağlı Greensburg şehrindeki fabrikasında üretmeye başlayacak. Satışların ise yıl sonuna doğru başlaması bekleniyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version