Mercedes Benz’in efsane haline gelen jip serisi G-Class nihayet 40 yaşına girmek üzere. Hem şehirde, hem de zorlu arazi şartlarında sergilediği üst düzey performansıyla öne çıkan aracın çıkışının üzerinden 40 yıl geçmesine rağmen tasarımı pek de değişmiş sayılmaz.

Kutu şeklindeki tasarım hala aynı gibi. Ancak kabin içinde ve kaputun altındaki iyileştirmeler saymakla bitmez.

72 beygir güçle yola çıkmıştı

İlk G-Class modeli 1979 yılında üretilmişti ve 72 beygir gibi zayıf bir güce sahipti. Fakat aradan geçen süre zarfında tıpkı bir vücut geliştiricinin kas yapması gibi G-Class büyüdü ve sınıf atladı. Nihayet bugün Mercedes, G-Class’ın “Stronger Than Time” (Zamandan Daha Güçlü) isimli çok özel versiyonunu kamuoyuna tanıttı.

“Stronger Than Time” edisyonunun toplamda 3 farklı motor seçeneği mevcut. Dizel motorlu olan G 400d, bunların ilki olarak öne çıkıyor. OM656 altı silindirli turbodizel bu motor toplamda 330 beygir güce sahip. Benzinli olan G 500’de ise biturbo dört litrelik V8 motor kullanılıyor ve 422 beygir güç üretebiliyor.

Son olarak ise Mercedes-AMG etiketine sahip, en hızlı versiyon müşterilerin beğenisine sunulacak. AMG G-Class’ın 20 yılını kutlamak için özel geliştirilen bu motor tam 585 beygir!

AMG’nin 9 ileri Speedshift TCT otomatik şanzımanına ev sahipliği yapan araç 0’dan 100 km/s’ye sadece 4.5 saniyede çıkabilecek kadar atik. Geri kalan diğer iki motora sahip modelleri de AMG paketiyle sipariş edebilme opsiyonu müşterilere sunulmuş durumda.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version