Modifiye ettiği Porsche modelleriyle bilinen Almanya menşeli tuning şirketi Gemballa, son projesinin çok daha farklı ve iddialı olacağını kamuoyuyla paylaştı. Buna göre Gemballa bugüne dek yaptığının aksine bir Porsche aracın modifiye etmeyecek, bunun yerine kendi süper otomobilini geliştirecek.

Bahsi geçen süper otomobilin muhtemel görünümüne dair bilgisayar ortamında oluşturulmuş bir görüntü haberde yer alıyor. Gemballa’nın süper aracının son halinin bu olup olmayacağı henüz belli değil. Ancak detaylar ve araçla ilgili hedefler kesinlikle heyecan verici.

Özgün ve agresif tasarımlı bir model geliyor

Gemballa’nın sahibi Steffen Korbach yaptığı açıklamada şirket olarak özgün ve agresif dış görünüme sahip bir model geliştirdiklerini, aracın motor gücünün ise 800 beygirden fazla olacağını belirtti.

Bu kesinlikle çok yüksek bir hedef. Ancak Gemballa bu tür performans değerlerine modifiye ettiği Porsche modelleriyle zaten aşina. Mesela 911 Turbo ve Turbo S’i modifiye ederek GTR 8XX EVO-R Biturbo adını verdikleri araç 818 beygir güç üretiyordu.

Yüksek güç ve performansın dışında Gemballa’nın süper aracı radikal, saf ve lüks bir sürüş deneyimi vaadinde bulunuyor. Satılan veya yeni geliştirilen hemen her arabayla ilgili bu iddialı sözleri duyabilmek mümkün, ancak bakalım Gemballa ihtiyaç duyduğu finansmanı sağlayıp süper otomobilini geliştirmeyi başarabilecek mi?

İlk prototip seneye

Seçili müşterilere aracın ilk tasarımları gösterilecek ve ilk prototip 2020’de hazır olacak. Seri üretimin ise her şeyin plana uygun gitmesi durumunda 2022 itibariyle başlaması amaçlanıyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version