Hyundai’ye bağlı lüks otomobil markası Genesis, 2021 model G80’i bundan bir süre önce görücüye çıkarmıştı. Bugün geldiğimiz noktada ise şirket, yeni aracın fiyatını resmen kamuoyuna açıklamış bulunuyor. Tam da tahmin ettiğimiz gibi geleneksel lüks otomobil üreticilerinden pay kapmak için Genesis oldukça rekabetçi bir fiyat politikası izleyecek.

2021 G80 sedan modeli ABD’de 47 bin 700 dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak. Standart donanımları hayli yüksek olan araba için bu gerçekten iddialı bir fiyat.

Lüks adına hiçbir şey esirgenmemiş

İlk kez Mart ayında tanıtımı yapılan yeni G80, GV80 ve G90’ı andıran tasarım çizgilerine ev sahipliği yapıyor. Kalkan şeklindeki ön ızgarası, göz alıcı güzellikteki farları ve lüks adına hiçbir şeyin esirgenmediği iç dizaynıyla öne çıkan otomobil teknolojik özellikleriyle de tatmin etmeyi başarıyor.

İçeriye baktığımızda orta konsolun üzerinde 14.5 inçlik yatay eksende uzanan bir ekranın kullanıldığını görüyoruz. Ekranda seçim yapmayı sağlayan yuvarlak navigasyon tekerleği yine sağ elin altında konumlanmış. Bu kumanda sayesinde HVAC havalandırma sistemini çalıştırabilmek bile mümkün.

Çok rekabetçi bir fiyata sahip

Bunun dışında 47 bin 700 dolara satılacak giriş seviyesi G80’de 2.5 litrelik dört silindirli benzinli motor kullanılacak. 300 beygir güç üreten bu motora 8 ileri otomatik şanzıman eşlik edecek. F1 vitesin yine standart olarak sunulduğunu belirtelim.

18 inç çelik jant, LED ön far ve arka stop lambaları, 12 yönlü ön koltuk ısıtma, katlanır aynalar, otoban sürüş asistanı gibi donanımlar ise cabası.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version