GMC Hummer EV modelinin sunulmasından sonra elektrikli bir SUV modeli de bekliyorduk. Elektrikli SUV modelinin özelliklerinin neler olacağı konusunda ise çok bilgi bulamamıştık. Sadece marka tarafından paylaşılan belli belirsiz görseller vardı. Fakat sonunda GMC Hummer EV SUV modelinin tanıtımı da gerçekleştirildi. Yapılan tanıtımla beraber aracın motor gücü ve tasarım detayları da netleşti.

GMC Hummer EV SUV Bir Tanktan Farksız

3 motorlu ve 2 motorlu olmak üzere seçenekleri sunulan aracın, 2 motorlu modelleri daha sonradan gelecek. Bunun için önce 3 motorlu seçeneklerden söz edelim.

3 elektrikli motora sahip olan GMC Hummer EV SUV, 840 beygir güce sahip. Yüksek beygir gücü etkileyici olsa da bu değerin pickup modelinde biraz daha fazla olduğu hatırlıyoruz.

Tork kısmında da 1.350 Nm gibi bir tork değeri bulunan araç, 480 km değerine kadar da menzil sunuyor. 800v destekli pilleri sayesinde çok kısa sürede tam şarj da olabilen GMC Hummer EV SUV, sadece 3.5 saniye içerisinde 100 km hıza çıkabiliyor.

Bu hızlanma değerini elde etmesi açısından Watts to Fredom özelliğini destekleyen araç, yengeç yürüyüşü moduna da destek sunmakta.

Bu sayede GMC Hummer EV SUV, çapraz bir şekilde hareket edebiliyor. Tekerler belli bir açıyla çapraz hareket yapabiliyor ve bu da aracın engellerden kolayca kaçmasına olanak veriyor.

Zırhlı bir araç gibi duran Hummer EV SUV içerisinde ise yok yok. Enhanced Super Cruise otonom sürüş sistemi, dev bir multimedya ekranı gibi artıları olan aracın, 200’ün üzerinde aksesuar ile özelleştirme seçeneği de mevcut olacak.

3 motorlu olacak olan bu versiyonun 2023 yılında yollarda olacağı açıklandı. 3 motorlu paketin giriş seviyesi ise 105 bin dolar olacak. Bir üst paket 110 bin dolara satılacak. 2 motorlu versiyonlar ise 2023 bahar döneminde ve 2024 yılının başlarında gelecek. Bu modeller biraz daha ucuz modeller olacak.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version