İtalyan lüks spor otomobil markası Maserati şu sıralar resmen gaza gelmiş durumda. Geçtiğimiz gün en yeni süper otomobili, MC12’nin varisi MC20 modelini görücüye çıkaran marka şimdi de Grecale isimli SUV modeline dair heyecanlandıran bir paylaşıma imza attı. Tamamen performans odaklı geliştirilen yeni SUV modeli, Maserati’nin kataloğunda Levante’nin bir altında konumlandırılacak. Aracın benzinli ve dizel motor seçenekleriyle 2021’in sonlarına doğru satışa sunulması planlanıyor.

Ortadan motorlu MC20 süper arabasında olduğu gibi Grecale’nin de tamamen elektrikten çalışan bir versiyonu geliştirilecek. Fakat bu özel versiyonun 2022’nin sonlarından önce tanıtılması beklenmiyor.

FCA tarafından geliştirilen ve bugüne dek Alfa Romeo Stelvio SUV ile Giulia sedan modellerinde kullanılan Giorgio platformu üzerine yükseleceğini öğrendiğimiz araba, boyut itibariyle de Levante’den biraz küçük olacak. Yeni Maserati Grecale modeli FCA’nın İtalya’nın Frosinone şehrine bağlı Cassino fabrikasında Alfa Romeo Stelvio ile beraber üretilecek.

Elektrikliye dönüş için düğmeye basıldı

Maserati mevcut model gamını elektrikliye dönüştürmek için hiç olmadığı kadar çaba sarf ediyor şu aralar. Temmuz ayında 2021 Ghibli Hibrid modeli 2.0 litrelik benzinli ve 48 volt hibrid güç ünitesiyle görücüye çıkarılmıştı. 325 beygir güce ulaşan bu arabaya ek olarak en son Ağustos’ta Maserati’nin Ghibli ve Quattroporte modellerinin Trofeo versiyonlarını tanıtmasına şahit olmuştuk.

Piyasaya çıktığı zaman Grecale modelinin BMW, Mercedes Benz ve Porsche başta olmak üzere birçok dişli rakibi olacak.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version