Audi’nin çok sevilen lüks sedan modeli A4, 2021 yılına hafifçe makyajlanmış kasasıyla giriş yapacak. Performans tarafından ufak iyileştirmelerin yapıldığı araba, A5 coupe ve Sportback modelleriyle beraber standart olarak sürekli dört tekerleğe güç aktaracak.

Buna göre dört silindirli tüm modeller 12 volt melez hibrid motor seçeneğiyle müşterilerin beğenisine sunulacak. Yalnız araçların yakıt sarfiyatını düşürecek ve daha ekonomik hale gelmelerini sağlayacak bu yenilik, diğer Audi’lerde bulunan 48 voltluk melez hibrid sisteminden farklı çalışıyor. Yeni sistem süspansiyon bileşenlerine ve elektrikli turboşarj sistemine de güç sağlayacak.

Motor tarafında yapılan tek iyileştirme bununla sınırlı değil. 2021 Audi A4’e ekstradan 13 beygir güç daha kazandırılmış. Bu, giriş seviyesi A4 40 modelinin 2.0 litrelik turbo dört silindirli motorunun 201 beygir güç üreteceği anlamına geliyor. Keza A4 45 modeli aynı motordan 261 beygir güç elde edecek.

Bir önceki modele kıyasla daha güçlü hale gelen tüm A4 40 modellerinde sürekli dört çekerin standart hale geleceğini daha önce de belirtmiştik. Buna A4 40’ın yanı sıra henüz çiçeği burnundaki A5 Sportback 40 modeli de dahil. Böylelikle tüm A4 ve A5 modelleri yalnızca sürekli dört çeker seçeneğiyle satın alınabilecek.

ABD fiyatları belli oldu

Türkiye’de ne zaman satışa sunulacağı henüz açıklanmayan giriş araçların ABD fiyatları kamuoyuyla paylaşıldı. Buna göre A5 Sportback 40’ın başlangıç fiyatı 42 bin 795 dolar olarak belirlenmiş. Bir üst model olan A5 Sportback 45 içinse en düşük 44 bin 995 dolar ödemek gerekecek.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version