Lada Niva, yıllardır aynı kasa tipiyle satışları devam eden bir Rus aracı. Standart bir motoru ve standart bir kasası olmasının yanında aracın hayran kitlesi çok. Fakat dediğimiz gibi marka yeniliğe biraz kapalı. Artık son yaptırımlardan mı yoksa yeni şirket politikasından dolayı mı bilemiyoruz ama sonunda aracın yeni bir versiyonunu gördük. Bu kez hafif ticari Lada Niva için duyuru yapıldı.

Temele baktığımız zaman araç yine aynı araç olmasına karşın, bu kez aracın ticari damgası yediğini görüyoruz. Ticari versiyon da hafif ticari versiyon olarak sunulmuş. Yani yine yüksek taşıma kapasiteleri falan beklememek gerekiyor.

Hafif Ticari Lada Niva Özellikleri Nasıl?

Bir kere başta söylediğimiz gibi standart Niva versiyonu, revize edilmiş ve hafif ticari Lada modeli ortaya çıkmış. Tabii ki bunun için Şasi üzerinden de bir revizyon yapılmış. Çift kabinli ve tek kabinli olmak üzere iki ayrı versiyon sunan hafif ticari Lada, özellikle tek kabinli modelinde öne çıkacak gibi duruyor.

Zira bu model ticari araç yapısına biraz daha uygun olarak gözüküyor. 4400 mm uzunluk ve 2850 mm aks mesafesine sahip olan iki versiyonda da önemli bir tasarım farkı söz konusu değil.

Standart olan Lada modeline göre taşıma kapasitesi de artıyor. Çift kabinli modelde 640 kg’a kadar tek kabinli modelde ise 800 kg seviyesine kadar taşıma kapasitesi sunulduğu söylendi.

Motor Özellikleri için Neler Var?

Aracın motor özellikleri konusunda şaşırtıcı bir şekilde fark yok. Hafif ticari Lada Niva modeli olmasına karşın bu modellerde de aynı motor kullanılıyor. Yük taşıma durumunda performans konusu ne olacak bilemiyorum.

1.7 litrelik motor, yine 82 beygirlik güç sunuyor ve 129 Nm tork değeri ile karşımıza çıkıyor. 4X4 özellikli olacak aracın şanzıman kısmında da 5 ileri manuel vites sunacağının altını çizelim.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version