Hyundai Casper modeli, mini tasarım araçlar arasında en çok ilgi çeken modellerden biri oldu. Ülkemizde hala satılmıyor ama global satış rakamları paylaşıldığı zaman aracın ne denli ilgi çektiğini net olarak gördük. Hyundai de bu modelin üzerine gitme konusunda oldukça kararlı. Marka şimdi de Hyundai Casper Van modelini duyurdu.

Mini boyutları var ya da küçük bir motoru var demeden aracın van versiyonunun da gelmesi şaşırtıcı oldu. Öyle ki serinin asıl odak noktasının burası olmadığını biliyoruz. Şehir içi kullanımları için kullanılan mini bir model olarak tasarlandığını biliyoruz.

Hyundai Casper Van Nasıl Özelliklerle Geliyor?

Aracın tasarımından başlayalım. Casper çok şirin bulunan bir tasarıma sahipti. Aracın boyutları bir yana hatları da dikkat çekiciydi. Marka bu tasarım yapısını bozmadan yola devam etme kararı almış.

Ticari seride de tasarım aynen binek seride olduğu gibi devam ediyor. Fakat değişim iç kısımda kendisini gösteriyor. Sonuç olarak bu bir van versiyon ve ticari sınıfa hitap ediyor. Marka bu yapıyla beraber arka koltukları iptal etme kararı almış.

Arka koltuklar iptal edilirken, bu sayede de bagaj hacmi 940 litreye kadar çıkarılmış. Standart binek modelde 300 litre olarak belirlenen bagaj hacmi, böylece ticari versiyona yönelik ayarlanmış durumda diyebiliriz.

İç kısım ön konsolda bir fark sunmayan Hyundai Casper Van için, teknik kısımda da tek bir motordan yana seçim yapılmış durumda. Araçta 1.0 litrelik tek bir motor seçeneği var.

75 beygirlik motor, yük taşıma noktasında biraz geri kalabilir ama şanzıman kısmında buna yönelik hazırlanan 4 ileri otomatik tercihi, aracın daha atik olması için tasarlanmış. Ayrıca aracın bir ticari model olmasına karşın; hız sabitleme, çarpışma asistanı ve şerit asistanı gibi özellikleri olması da dikkat çekici.

Mini boyutlarda bir ticari olan yeni serinin fiyatı ise 11.500 dolar olarak açıklandı. Özellikle kendi ülkesinde çok satılacağı düşünülen bu van versiyonunun ülkemize gelip gelmeyeceğini bilmiyoruz. Binek model için de şu an detaylar yok.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version