Hyundai i30N‘i test etmeden önce bize neler vadettiğine bakalım.

Bu nedir? Sportif Görünüyor…

Bu, Hyundai’nin yeni hızlı hatchback modeli Hyundai i30N. Ona ‘ilk’ diyemeyiz çünkü Hyundai daha önce garip ama sevilen Veloster Turbo’yu yapmıştı ve o da aslında hızlı hatchback kategorisine giriyordu. i30N, N Performans otomobillerinin ilk modeli.

Hyundai i30N Neden N Harfini Taşıyor?

Hızlı i30, ‘Namyang’da doğdu. Burası, Hyundai’nin Ar&Ge merkezinin olduğu Güney Kore’deki Hwaseong’un eski adı. Bu harf aynı zamanda testlerin çoğunluğunun yapıldığı Nürburgring’i de temsil ediyor. Hyundai, N harfinin bir şikan gibi göründüğünü de ifade ediyor…

Daha Fazla Detay Verebilir misiniz?

Çift egzozu, büyük ızgarası, kırmızı detayları ve mavi boyasıyla dikkat çekiyor. 2.0 litre turbo dört silindirli motor standart versiyonda 250 HP’yi, Performans Paketli versiyonda 275 HP’yi ön tekerlere gönderiyor. Kalkış Kontrolle en hızlı versiyon 100 km/s hıza 6.1 saniyede çıkıyor.

Otomobilde Launch Control (Kalkış Kontrolü) ve Rev Match (Devir Eşleme) gibi teknolojilerin de sunulduğunu not düşmemiz gerekiyor.

i30N’in baz versiyonunda 2 litrelik T-GDI, turboşarjlı, dört silindirli motor 250 beygir güç ve 353Nm’lik tork üretiyor. Performans paketli versiyonda ise 25 beygirlik bir güç artışı sonrasında 275 beygir üreten i30N bu gücü ön tekerleklere pist günleri için özel olarak hazırlanmış altı ileri manuel şanzıman aracılığıyla iletiyor.

Baz versiyonunda 0-100 hızlanmasını 6.4 saniyede gerçekleştiren hot hatch, Performans Paketli versiyonunda ise bu hızlanmayı 6.1 saniyede gerçekleştiriyor.

Kalkış Kontrol mü? Bir Hyundai’de…

Evet. Performans paketli versiyon, elektronik sınırlı kaydırmalı diferansiyel ve adaptif amortisörlere sahip. Komşularınızı uyandırmak istemiyorsanız, adaptif egzoz sistemini kullanabilirsiniz.

i30N, 2017 yılının sonunda hızlı hatchback’ler arasındaki yerini alacak. Hyundai yeni i30N’in muhtemel fiyatı Avrupa kıtasında yaklaşık olarak 32 bin eurodan başlayacak.

Kaynak: Car

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version