Audi’nin RS, Mercedes’in AMG ve BMW’nin M serisi denince aklınıza ne geliyor? Yüksek performanslı, canavar gibi güçlü motorlara sahip arabalar ise yalnız değilsiniz. Güney Koreli otomobil üreticisi Hyundai de kendi performans markası N’in reklam ve pazarlama faaliyetlerine ağırlık vermiş durumda.

Bugün ulaştığımız bir habere göreyse Hyundai N markasının üst düzey yöneticisi, elektrikli Ioniq’in çok daha üstün performanslı bir modelinin piyasaya sürüleceğine işaret etti.

Elektrikli N’in çıkışı an meselesi!

Automotive News’te yer alan habere göre Hyundai ve Kia markaları için araç testi ve yüksek performans geliştirme birimlernin başında bulunan Albert Biermann, yaptığı açıklamada “2021’den sonra N markası için üretilecek araçları düşündüğümüzde, elektrikliye dönüşten kaçamayacağımızı söyleyebilirim. Er ya da geç bir elektrikli N modeli üreteceğiz. Bu tamamen an meselesi” dedi.

Hyundai, N markasına ağırlık veriyor

Şu aralar Hyundai’nin N markası üzerine özel bir ihtimam verdiği biliniyor. Veloster N modeli bu yılın sonuna doğru satışa çıkmaya hazırlanırken, sadece Avrupa bölgesine satılan i30 Fastback N ve i30 N hatchback modelleri de eleştirmenlerden geçer not almayı başaran araçlar arasında yer alıyor.

Öte yandan Biermann’ın dört adet N modelinin uzun vadede piyasaya sürüleceğini, bu modellerden birinin de SUV olabileceğini söylediğini hatırlatmakta fayda var. Bu SUV, Hyundai’nin mevcut ürün gamında yer alan Kona ve Tucson’dan biri olabilir.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version