MPV sınıfı ölmeye başladı derken ortaya çıkan Hyundai Staria, benzersiz tasarımı sayesinde dengeleri biraz daha değiştirdi. MPV sınıfına gösterilen ilginin de artmasını sağlayan araç, geçtiğimiz aylarda ülkemizde de satışa sunuldu. Satışa çıkan versiyonlar ise çok sınırlı kalmıştı. Prime donanım seçeneğinden başka bir seçenek göremedik. Bu ayla beraber ise Hyundai Staria 4X4 Elite versiyon da satışa sunuldu.

Adından da anlayacaksınız, bu versiyon donanım olarak daha iyi bir versiyon. Ayrıca 4X4 olması da seriyi tercih edecekler için güzel bir avantaj sağlıyor. Peki aracın özellikleri ve farkları neler?

Hyundai Staria 4X4 Elite Özellikleri

Aracın tasarımında çok büyük bir değişim yok. Elite versiyonda da genel hatlarda aynı tasarım kullanıldığını görmekteyiz. DRL gündüz farlarının yer aldığı elips form ön ızgara yapısı da haliyle kendisini koruyor.

Arka bölümde ise biraz daha farklı bir yapı söz konusu. Burada fark yeni LED stop lambaları. Elite paketinin bir avantajı olarak görebileceğimiz stop lambaları, yine dikey konumda gelse de daha şık duruyor.

Elite versiyon için yavaş yavaş iç donanıma doğru geçiş yapalım. Yeni versiyonla beraber artık iç kısımda deri koltukların kullanıldığını görüyoruz. Yine 9 kişilik bir kapasite var. Fakat bu kez derinin prestijinin sunulduğunu da görmekteyiz.

Bunun dışında yeni modelin ön konsol kısmında elektronik bir vites paneli kullanıldığını görüyoruz. Yine bu panel de Elite versiyon için geçerli olan panel.

Biraz arka kısma doğru ilerlediğimizde elektrikli arka bagaj kapağının kullanıldığı ve bir de elektrikli cam tavana yer verildiğini anlıyoruz. Ayrıca arka kısma artık bir arka cam perdesi eklenmiş olduğunu da belirtmiş olalım.

Gelelim Elite versiyon ile beraber gelen sürüş teknolojilerine. Prime modelden farklı olarak araca, şerit takip asistanı, şeritte kalma asistanı ve ön çarpışma engelleme asistanı ekleniyor.

Hyundai Staria 4X4 Elite versiyon sadece bu özellikler değerlendirildiği zaman bile, daha iddialı bir MPV modeli olarak geldi.

Hyundai Staria 4X4 Elite Motor Özellikleri

Aracın motoru kısmında çok büyük bir değişim yok. 4X4 olan seri, yine 2.2 CRDi motor ile geliyor. Yakıt tipi olarak dizel kullanılan motorda, 177 beygirlik güç ve 430 Nm tork değeri var.

8 ileri otomatik şanzıman ile desteklenen araç, maksimum hız olarak ise 180 km hızda sınırlı. Burada yakın tüketim değerleri biraz fark etmiş. Bu model 100 km ortalama 8.9 litre yakıt tüketiyor.

Hyundai Staria 4X4 Elite Türkiye Fiyatı Ne?

Tüm bu özellikler ve farklarıyla beraber yeni Elite modelli için fiyat 935.950 TL olarak açıklandı. Çeşitli aksesuarlarla beraber fiyat biraz daha yukarı çıkabilir. Satışlar şu an başlamış durumda.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version