Güney Koreli otomobil devi Hyundai, performans odaklı araçları için kullandığı N markasının yeni modeli i30 Fastback N’i nihayet tanıttı. Dört kapılı bu fastback modeli, bildiğimiz i30’un çok daha yakışıklı sürümü olarak nitelendirilebilir. Üstelik bu yakışıklılık sadece aracın dış görünümü ve hatlarıyla sınırlı değil. Gaz pedalına basıldığında egzozdan çıkan tahrik edici ses i30 Fastback N‘in kimliğiyle özdeşleşmiş durumda.

Güçlü ve gerçekten performanslı!

Avrupa’da satılacak i30 N ve Veloster N modellerinde olduğu gibi Fastback’te de 2.0 litrelik turboşarjlı 4 silindirli motor yer alıyor. Aracın baz modeli 246 beygir güç üretirken Performance paketinde bu değer 271 beygire çıkıyor. Kıyaslamak için kısaca bahsetmek gerekirse Veloster N modelinin baz sürümünde 250, Performance versiyonunda ise 275 beygir güç üretiliyordu.

Fastback N’in 0’dan 100 km/s’ye çıkışı ise sırasıyla 6.4 ve 6.1 saniye sürüyor. Otomatik vites seçeneğiyle sunulmayan araba sadece altı ileri manuel şanzımana ev sahipliği yapacak. İlerleyen dönemde opsiyonel olarak otomatik şanzıman sunulur mu, henüz bilmiyoruz.

Paris’teki fuarda tanıtılabilir

Her ne kadar Hyundai resmî olarak bahsetmiş olmasa da, aşağıda yer alan tanıtım videosunda araçta elektronik sınırlandırılmış arka diferansiyelin varlığı söz konusu olabilir. Tıpkı diğer N modellerinde olduğu gibi bu fonksiyonun da Performance paketinde yer alması bekleniyor.

Resmî çıkışını 2018 Paris Otomobil Fuarı kapsamında gerçekleştireceği tahmin edilen modelin egzoz sesini duymak için aşağıdaki videoyu izleyebilirsiniz. Kesinlikle çok etkileyici!

https://www.youtube.com/watch?v=TCEAOdyze4k

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version