Jaguar, XJ platformunun 50. yaşını kutlamak üzere yeni ve özel bir model geliştirdiğini duyurdu. Bahsi geçen yeni arabanın ismi ise XJ’nin 50. yılına gönderme yapılarak XJ50 şeklinde belirlendi.

Hem standart, hem de uzun teker aralığına sahip iki farklı varyasyonla satışa sunulması planlanan modellerde 3.0 litrelik benzinli veya dizel motor seçenekleri yer alacak. Benzinli motor 340ps, dizel motor ise 300ps güç üretecek.

Farklı renk seçenekleriyle geliyor

Jaguar’ın efsanevi Autobiography modelini andıran ön ve arka tampona ev sahipliği yapan XJ50’de özel 20 inçlik Venom jantlar tercih edilmiş. Siyah renkli ızgara ve özgün Jaguar logosunun yer aldığı model farklı renk seçenekleriyle müşterilerin beğenisine sunulacak: Fuji beyazı, Santorini siyahı, Loire mavisi ve Rosello kırmızısı.

İç dizaynda da tıpkı aracın dışında olduğu gibi şık unsurlar hakim. Baş kısmında Jaguar logosunun kabartmalı şekilde işlendiği yumuşak deri koltukların yer aldığı arabanın kolçağında ve kapı pervazında XJ50 logoları yer alıyor. Direksiyonun iki yanında yer alan F1 vites kolları anotlanmış, gaz ve fren pedalları ise parlak metaldan imal edilmiş.

Olumsuz yanı da yok değil…

Tüm bu güzel özelliklerini sıraladık, peki XJ50’nin hiç mi kötü yanı yok? Doğrusunu söylemek gerekirse XJ serisinde uzun yıllar aktif kullanılan 12 silindirli motorun artık seçenek olarak sunulmaması, ciddi bir dezavantaj.

Hatırlanacağı üzere ilk XJ modeli 1968 yılında imal edilmişti ve XJ serisi politikacıları, kraliyet ailesini ve diğer birçok VIP insanı taşımıştı.

İngiltere’de 74 bin 280 Sterlin üzerinden satışa sunulacak olan arabanın başka ülkelerde satışa sunulup sunulmayacağı henüz bilinmiyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version