Lada Niva, uzun yıllardır aynı kasayla yoluna devam eden namıyla dağ keçisi olarak bilinen efsanelerden biri. Uzun yıllar aynı kasayla yoluna devam etse de seri için geçtiğimiz aylarda bir değişiklik kararı da alınmıştı. Lada Niva Bronto versiyonu duyurulmuştu.

Sürücüler için biraz daha yüksek konfor ve biraz daha iyi bir araç sunan yeni versiyon yakın zamanda satışa da çıkmıştı. İşte bu versiyon için yeni bir video geldi. Aracın arazi yönünün ne kadar başarılı olduğunu gösteren video, serideki değişimi de izlememizi sağlıyor.

Lada Niva Bronto ile Neler Değişti?

Videoyu paylaşacağız ama merak edenler için araçta nelerin değiştiğinden de söz edelim. Bu versiyonla beraber artık araca standart olarak klima, araç bilgisayarı, elektrikli ve ısıtmalı olan yan aynalar, hidrolik direksiyon, ısıtmalı olarak sunulan koltuklar, sonunda bir müzik sistemi gibi konfor odaklı eklemeler yapıldı.

Motor gücü konusunda ise çok bir değişim olmadığını belirtmek lazım. Yine 82 beygirlik 129 Nm tork değeri olan bir motor kullanılıyor. 1.7 litrelik benzinli motor, 5 vitesle beraber geliyor.

Bunun yanında 4WD sistemi de yine karşımıza çıkıyor. Böylece güç 4 tekere de net olarak aktarılabiliyor.  Seri için paylaşılan videoda da yeni versiyonun çetin doğa şartlarına ve araziye ne kadar uyum sağladığını görüyoruz.

Yakın zamanda yeni bir kasayla beraber de güncellenmesi beklenen Lada Niva için son gelişmeler bu şekilde. Yeni kasayla geleceği söylenen aracın ne zaman çıkacağını ise bilmediğimizi eklemek isterim. 2022 yılında bu konuda da gelişmeler bekliyoruz.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version